The Annoying Orange

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Annoying Orange on nettikomediasarja, joka kertoo puhuvasta appelsiinista, joka tykkää ärsyttää muita keittiöön saapuvia hedelmiä ja vihanneksia. Sarjan loi Dane Boedigheimer YouTubessa nimimerkillä Dane Boe, mutta hän siirsi uuden tuotannon vajaan 10 videon jälkeen realannoyingorange-kanavalle huikean suosion takia. Kanavan oli kesäkuuhun 2011 mennessä tilannut yli 2 000 000 käyttäjää, joten se oli YouTuben kahdeksanneksi tilatuin kanava. Kaikkia videoita on yhteensä katsottu yli 500 miljoonaa kertaa. 13. tammikuuta 2012 sarja ylitti miljardin katsojan rajan. Nyt kanavan nimi on Annoying Orange.

Ensimmäistä Annoying Orange -videota, joka ladattiin YouTubeen 9.10.2009, on katsottu yli sata miljoonaa kertaa. Nykyään videoita julkaistaan yleensä viikoittain. 9. marraskuuta 2010 oli Annoying Orangen syntymäpäivä, josta tehtiin video Annoying Orange: Happy Birthday. Annoying Orange -jaksoja on kaikkiaan tällä hetkellä jo yli 250. Sarjan jatkuessa siihen on tullut paljon uusia hahmoja Orangen seuraksi, muun muassa passiohedelmä Passion Fruit, johon Orange on rakastunut, vaahtokarkki Marshmallow, jonka sukupuolta ei ole paljastettu, pieni omena Midget Apple, jolle Orange aina irvailee tämän pienuudesta, greippi Grapefruit, joka on Orangen pahin kilpailija, sitruuna Grandpa Lemon, joka yleensä nukahtaa kesken lauseen, veitsi, joka yleensä halkaisee Orangen vieraat, Liam the Leprechaun, joka yrittää saada Orangen tilille tämän ärsyttävyydestä, päärynä Pear, joka on Orangen paras ystävä, ja myskikurpitsa Squash, joka säännöllisesti liiskaa alleen Orangen pieniä vieraita.

Sarjasta tehdään tv-sarjaa[1] ja leluja[2].

Sarjan ensimmäinen tv-jakso esitettiin Cartoon Networkin tv-kanavalla 28.05.2012. Sarjassa on mukana myös Toby Turner eli Tobuscus. Hän on yksi Dane Boedigheimerin näyttelijöistä, joka näytetään kokonaan. Hän on myös esiintynyt kahdessa jaksossa. Ensimmäisessä jaksossa hän esitti juustoa, joka nautti kuolemastaan, koska pääsi eroon Orangesta. Toisessa jaksossa, joka esitettiin 2 päivää ennen sarjan alkamista, hän oli piikikäs hedelmä durio, johon ei veitsi tehonnut. Dane yritti ensin halkaista duriota kirveellä, ja lopussa hän iski sitä hakulla onnistuen viimein halkaisemaan sen.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annoying Orange -sarjan efektit tehdään ohjelmalla Adobe After Effects.[3]

Oikeasti nykyinen Orange on vain kuva alkuperäisestä niin kuin kaikki hahmot, jotka ovat olleet kauan sarjassa elossa, kuten Pear, Passion Fruit, Grandpa Lemon ja Grapefruit. Grandpa Lemon ja Grapefruit kuolivat eräissä jaksoissa, joissa he olivat vasta tulleet keittiöön. He tosin heräsivät henkiin Halloween-jaksossa ensin FrankenFruitin muodossa, mutta sitten hedelmistä ja vihanneksista tehty FrankenFruit särkyi ja kaikki siinä muodossa olleet palasivat normaaliksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Graham, Jefferson: 'Annoying Orange,' a Viral Hit, Moves From YouTube to TV Technology. 25.1.2012. ABC News. Viitattu 14.9.2020. (englanniksi)
  2. Goldman Getzler, Wendy: Viral brand The Annoying Orange gets toy deal Consumer Products. 5.10.2011. Kidscreen. Viitattu 14.9.2020. (englanniksi)
  3. Hamilton, Anita: YouTube to Boob Tube: Dane Boedigheimer’s Annoying Orange TV Show Has Kids Hooked Business of Creativity. 3.12.2012. The Time Magazine. Viitattu 14.9.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]