The Annoying Orange

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

The Annoying Orange on nettikomediasarja, joka kertoo puhuvasta appelsiinista, joka tykkää ärsyttää muita keittiöön saapuvia hedelmiä ja vihanneksia. Sarjan loi Dane Boedigheimer YouTubessa nimimerkillä Dane Boe, mutta hän siirsi uuden tuotannon vajaan 10 videon jälkeen realannoyingorange kanavalle huikean suosion takia. Kanavan oli kesäkuuhun 2011 mennessä tilannut yli 2 000 000 käyttäjää, sen ollen YouTuben kahdeksanneksi tilatuin kanava. Kaikkia videoita on yhteensä katsottu yli 500 miljoonaa kertaa. 13. tammikuuta 2012 sarja ylitti miljardin katsojan rajan. Nyt kanavan nimi on Annoying Orange.

Ensimmäistä Annoying Orange -videota, joka ladattiin YouTubeen 9.10.2009, on katsottu yli sata miljoonaa kertaa. Nykyään videoita julkaistaan yleensä viikoittain. 9. marraskuuta 2010 oli Annoying Orangen syntymäpäivä, josta tehtiin video Annoying Orange: Happy Birthday. Annoying Orange -jaksoja on kaikkiaan tällä hetkellä jo yli 250. Sarjan jatkuessa siihen on tullut paljon uusia hahmoja appelsiinin seuraksi, muiden muassa passiohedelmä, johon orange on rakastunut; vaahtokarkki, jonka sukupuolta ei ole paljastettu; pieni omena, jolle Orange aina irvailee pienuudestaan; greippi, joka on orangen pahin kilpailija; isoisä sitruuna, joka yleensä nukahtaa kesken lauseen; veitsi, joka yleensä halkaisee Orangen vieraat; Leprekaani-Liam, joka yrittää saada Orangen tilille ärsyttävyydestään; päärynä, joka on Orangen paras ystävä ja Squash, joka säännöllisesti liiskaa alleen Orangen pieniä vieraita.

Boedigheimer on vahvistanut sarjalle tehtävän tv-sarjaa ja leluja.

Sarjan ensimmäinen TV jakso esitettiin Cartoon Network TV Kanavalla 28.05.2012 Sarjassa on mukana myös Toby Turner tai toiselta nimeltä Tobuscus. Hän on yksi Dane Boedigheimerin näyttelijöistä joka näytetään kokovartalossa. Hän on myös esiintynyt kahdessa episodissa. Ensimmäisessä episodissa hän esitti juustoa, joka nautti kuolemastaan koska pääsi eroon Orangesta. Toisessa jaksossa, joka esitettiin 2 päivää ennen TV ohjelman alkamista hän oli piikikäs hedelmä Durio, johon ei veitsi tehonnut. Dane yritti ensin kirveellä ja lopussa hän iski hedelmää hakulla saaden halkaistua hedelmän.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annoying Orange -sarjan efektit tehdään ohjelmalla Adobe After Effects.

Oikeasti nykyinen Orange on vain kuva alkuperäisestä niin kuin kaikki hahmot jotka ovat olleet kauan sarjassa elossa kuten Pear, Passionfruit, Grampa Lemon ja Grapefruit. Grampa Lemon ja Grapefruit kuolivat eräissä jaksoissa joissa he olivat vasta tulleet keittiöön. Mutta he heräsivät henkiin Halloween jaksossa tosin ensin FrankenFruitin muodossa mutta sitten hedelmistä ja vihanneksista tehty FrankenFruit särkyi ja kaikki siinä muodossa olleet palasivat normaaliksi.