Teknikum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teknikum-Yhtiöt Oy on polymeeriteknologia-alan konserni joka on perustettu vuonna 1989. Konserni työllistää n. 700 henkilöä ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2018 on 70 miljoonaa euroa.

Teknikum valmistaa letkuja, muottituotteita kumista ja muovista, kumipinnoitteita ja – päällysteitä. Tämän lisäksi yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu polyuretaani- ja nestesilikonituotteet sekä kumisekoitukset, levyt ja matot. Yhtiöllä on oma tuote-ja menetelmäsuunnittelu, muottisuunnittelu ja sekoituskehitys.

Yhtiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teknikumin Vammalan tehtaassa valmistetaan erilaisia teknisiä kumi- ja muovituotteita teollisuuden tarpeisiin. Tehtaan tuotteisto on vakiotuotteiden valikoima ja erilaiset asiakaskohtaiset työt. Tehtaan tuotannon peruslähtökohtana on kolme tuotanto-osastoa: muottituotteet, muovituotteet ja letkunvalmistus. Teknikum Oy:n pääasialliset markkina-alueet ovat Pohjoismaat, Keski-Eurooppa ja Venäjä.

Kiikan tehtaan erikoisala on useiden eri elastomeerimateriaalien prosessointi. Muottituotteita valmistetaan perinteisistä kumilaaduista, kuten esim. EPDM, NBR, SBR, NR, CR ja FPM, nestesilikonista, Nyrim-muovista (nylonin ja elastomeerin sekoitus), D-RIM-materiaalista, joka on elektroniikkateollisuuteen kehitetty ESD-muovi sekä polyuretaaneista, tuotemerkillä Pucast ™ -tuotteet. Kiikan tehdas toimii pinnoitetoimittajana. Pinnoitustyötä tehdään sekä asiakkaan luona että tehtaalla.

Teknikum Sekoitukset Oy tekee kumisekoituksia itse kehitettyjen tai ulkoisten asiakkaiden antamien reseptien pohjalta eri käyttökohteisiin. Erikoiskumilaatujen osuus sekoitusten valmistuksessa on korkea. Banbury/intermikseri- sisäsekoittajien ja valssien ohella tehtaassa valmistetaan strainattuja sekoituksia, jota voidaan kalanteroida asiakkaan haluamiin mittoihin.

Ulkomailla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teknikum -konserniin kuuluvat tehtaat Kiinassa, Teknikum (Suzhou) Technology Co., Ltd (perustettu v. 2008) sekä Unkarissa, T-Plasztik Kft., jonka suurimmat asiakkaat ovat nopeasti kasvavat kodinkone- ja henkilösuojain- sekä autoteollisuus pääosin Unkarissa ja lähiympäristössä.

Myyntiyhtiö Saksassa: T.OY-TEK Schlauchtechnologie GmbH toimii Keski-Euroopassa, Mülheimissa, lähellä Düsseldorfia. T.OY-TEK Schlauchtechnologie GmbH erikoisosaaminen on optimaalisten ratkaisujen tarjonta vaativiin sovelluksiin. Elintarvike- ja lääketeollisuuden, kosmetiikan, kemian ja biotekniikan sovellusten lisäksi yritys kehittää ja toimittaa monia muita erikoissovelluksia.

Lisäksi myyntiedustus Venäjällä Pietarissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]