Teemu Honkanen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Teemu Honkanen (s. 1972) on muusikko, kapellimestari ja kuoronjohtaja. Hän tuli suurelle yleisölle tutuksi ennen muuta kapellimestarintehtävistään Seinäjoen tangomarkkinoilla. Muusikon uransa hän aloitti sellon - ja pianonsoiton opinnoilla Palmgren-opistossa Porissa ja jatkoi sello-opintojaan Sibelius-Akatemiassa suorittaen sellonsoiton A- eli diplomitutkinnon syksyllä 1996. Vuosina 1994-1999 Teemu Honkanen opiskeli Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla opettajinaan Atso Almila, Eri Klas ja Jorma Panula sekä Leif Segerstam. Orkesterinjohdon A-tutkinnon Teemu Honkanen suoritti syksyllä 1999.

Vuonna 2000 Teemu Honkanen suoritti myös kuoronjohdon A-tutkinnon Matti Hyökin johdolla ja keväällä 2003 Teemu Honkanen promovoitiin musiikin "tuplamaisteriksi" Sibelius-Akatemiassa hänen suoritettuaan loppututkinnot sekä orkesterin- ja kuoronjohdon- että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmissa.

Teemu Honkanen on johtanut säännöllisesti useimpia suomalaisia ammattiorkestereita, kuten Helsinki Filharmoniaa, Lahti Sinfoniaa, Turun, Tampereen, Oulun, Kuopion, Joensuun, Vaasan, Lappeenrannan, Kotkan, Kouvolan, Vantaan ja Mikkelin kaupunginorkestereita, sekä Jyväskylä Sinfoniaa ja Pori Sinfoniettaa. Lisäksi hän on johtanut Oulun ja Mikkelin Oopperoissa. Skandinaviassa Teemu Honkanen on johtanut mm. Tukholman Filharmonikoita, Norrköpingin Sinfoniaorkesteria ja Oslo Sinfoniettaa.

Kuoronjohtajana Teemu Honkanen on toiminut Ruotsissa Stockholms Barockkörin ja S:t Matteus Körin taiteellisena johtajana. Vuodet 2008–2012 hän johti Turussa Mieskuoro Laulun Ystäviä. Suomessa Teemu Honkanen on vieraillut mm. Radion Kamarikuoron, Cantores Minoreksen, Key Ensemblen, Akateemisen Laulun (AL) ja Ylioppilaskunnan Laulajien (YL) johtajana. Tällä hetkellä Teemu Honkanen toimii Turussa kamarikuoro Key ensemblen taiteellisena johtajana. Kesällä 2002 Teemu Honkanen saavutti ensimmäisen palkinnon KuoroEspoo-festivaalilla järjestetyssä kansallisessa kuoronjohtajakilpailussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mieskuoro Laulun Ystävät ([1])