Taro Tsujimoto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taro Tsujimoto oli kuvitteellinen japanilainen jääkiekkoilija, jonka Buffalo Sabres väitti varaavansa NHL:n vuoden 1974 varaustilaisuudessa 11. kierroksella varausnumerolla 183.

Tsujimoton väitettiin aikaisemmin pelanneen Tokyo Katanas -nimisessä joukkueessa. Puolet NHL:n joukkueiden toimitusjohtajista ei edes tiennyt, että Japanissa oli jääkiekkoliiga. Nousevan auringon maata pidettiin baseball-maana, mutta edes baseballseurat eivät scoutanneet japanilaisia pelaajia. Tilaisuuden jälkeen media raportoi tapahtuneesta, muun muassa arvostettu kiekkolehti The Hockey News julkaisi Tsujimoton nimen muiden varattujen yhteydessä.

Vasta viikkojen päästä kävi ilmi, että Sabresin omalaatuinen General Manager Punch Imlach oli keksinyt koko nimen päästään. Hän oli kaivanut Taro Tsujimoto -nimisen miehen Buffalon alueen puhelinluettelosta, kyseessä oli ilmeisesti japanilaisen ravintolan kokki. Edes Tokyo Katanas -nimistä joukkueetta ei ole, vaan ”sabre” ja ”katana” tarkoittavat kumpikin miekkaa. Imlach teki varauksen protestina hänen mielestään liian pitkäksi venyneelle varaustilaisuudelle. Varaus mitätöitiin, mutta vasta 15 vuotta myöhemmin NHL muutti tilastoihinsa vuoden 1974 183. varauksen kohdalle tekstin ”invalid claim” – viallinen varaus. Sabres kuitenkin kunnioittaa Imlachin omituisuutta ja seuran omissa tilastoissa, muun muassa mediaoppaassa Tsujimoton nimi komeilee vielä tänäkin päivänä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]