Tanssi jos osaat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Tanssi jos osaat -ohjelmaformaatin alkuperäisversiosta. Dance käsittelee suomalaisversiota ohjelmaformaatista.
Tanssi jos osaat
So You Think You Can Dance
Tyyli Tositelevisio
Viihdeohjelma
Luoja(t) Simon Fuller
Nigel Lythgoe
Pääosissa Nigel Lythgoe
Mary Murphey
Cat Deeley
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko FOX
Esitetty 20. heinäkuuta 2005 – jatkuu edelleen
Jaksoja 88
Tuotanto
Tuottaja(t) Simon Fuller
Nigel Lythgoe
Allen Shapiro(2005 - 2006)
Barry Adelman
Ohjaaja(t) Matthew Diamond
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Tanssi jos osaat (engl. So You Think You Can Dance) on yhdysvaltalainen tositelevisiosarja, jossa etsitään amerikkalaisten suosikkitanssijaa 20 valitun, television tuloslähetykseen päässeen tanssijan joukosta. Yhdysvalloissa sarjaa esittää FOX. Tanssi jos osaat -sarjan ovat luoneet Nigel Lythgoe ja Simon Fuller.

Tuomareina toimivat jatkuvasti Nigel Lythgoe ja Mary Murphy. Vierailevina tuomareina sekä vakituisina koreografeina toimivat Napoleon ja Tabitha, Mandy Moore, Tony Meredith, Shane Sparks, Lil'C, Dan Karaty, Brian Friedman, Jean-Marc Generaux, Tyce Diorio, Toni Redpath, Alex Da Silva, Dave Scott, Hunter Johnson, Doriana Sanchez, Ron Montez, Olisa Thompson ja Cicely Bradley, Mark Weiss, Tovaris Wilson, Todd Sams, Heather Smith, Nick Williams ja Kirsten Sorci, Glenn Weiss, Marty Kudelka, Alex Magno, Travis Payne, Keith Young, Michael Mead, sekä Travis Wallille ja Heidi Groskreutzille tekemästään nykytanssikoreografiastaan Emmy-ehdokkuuden saanut Mia Michaels ja toisen tuotantokauden 20:lle parhaalle tekemästään koreografiasta Emmy-palkinnon voittanut Wade Robson.

Formaatin suomalaisversio on Dance, jota esittää Nelonen.

1. tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan 1. tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 20.7.2005. Kilpailun voitti Nick Lazzarini, joka voitti 100 000 dollaria sekä asunnon New Yorkista vuodeksi. Juontajana toimi Lauren Sanchéz.

Top 16:n putoamisjärjestys

Legend
Nainen Mies 3 viim. parin joukossa 2 viim. parin joukossa
Viikko: 8/17 8/24 8/31 9/7 9/14 9/21* 10/5[1]
Kilpailija Saavutus
Nick Lazzarini Btm 3 37.7%
Melody Lacayanga Btm 3 Btm 3 Btm 3 28.6%
Jamile McGee Btm 3 Btm 3 Btm 3 Btm 2 24.9%
Ashlé Dawson Btm 2 8.8%
Blake McGrath Elim
Kamilah Barrett Elim
Artem Chigvinsev Btm 3 Elim
Melissa Vella Elim
Ryan Conferido Btm 3 Elim
Destini Rogers Btm 3 Elim
Allan Frias Btm 3 Elim
Snow Urbin Btm 3 Btm 3 Elim
Craig DeRosa Elim
Michelle Brooke Btm 3 Elim
Jonnis Tannis Elim
Sandra Colton Elim

2. tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2. tuotantokausi esitettiin Yhdysvalloissa 25.5-16.8.2006, ja Suomessa tammikuusta toukokuun alkuun 2008. Kilpailun voitti Benji Schwimmer, ja palkinnoksi hän sai 100 000 dollaria, hybridiauton ja sopimuksen vuodeksi Celine Dionin Las Vegas-show’hun. Juontajana ensimmäistä kertaa oli Cat Deeley.


Top 20:n putoamisjärjestys

Nainen Mies 3 viim. parin joukossa 4 viim. kilpailijan joukossa
Viikko: 6/15 6/22 6/29 7/6 7/13 7/20 7/27 8/3 8/16
Kilpailija Tulos
Benji Schwimmer Btm 4 VOITTAJA
Travis Wall Btm 3 2
Donyelle Jones Btm 4 3
Heidi Groskreutz Btm 3 Btm 3 Btm 4 4
Ivan Koumaev Btm 3 Btm 3 Btm 4 Elim
Natalie Fotopoulos Btm 3 Btm 4
Ryan Rankine Btm 3 Btm 3 Btm 4 Elim
Allison Holker Btm 3 Btm 3
Dmitry Chaplin Btm 3 Btm 3 Btm 3 Elim
Martha Nichols Btm 3
Musa Cooper Elim
Ashlee Nino Btm 3
Jaymz Tuaileva Btm 3 Btm 3 Elim
Jessica Fernandez Btm 3 Btm 3
Ben Susak Elim
Aleksandra Wojda Btm 3
Jason Williams Elim
Joy Spears
Stanislav Savich Elim
Erin Ellis


Top 4

Benji Schwimmer, oikealta nimeltään Benjiman Daniel Schwimmer (s. 18.1.1984), on yhdysvaltalainen ammattilais-swingtanssija. Hänet muistetaan parhaiten Tanssi jos osaat (So you think you can dance) -ohjelman 2. tuotantokauden voittajana. Hän vietti lapsuusvuotensa Newport Beachilla, Kaliforniassa. Hänen perheeseensä kuuluvat isä "Swingin kuningas" Buddy Schwimmer, äiti Laurie Kauffman sekä sisko Lacey Schwimmer, joka sijoittui 4:n parhaan joukkoon Tanssi jos osaat-ohjelman 3. tuotantokaudella. 2. tuotantokaudella myös top 4:n sijoittunut Heidi Groskreutz on Benjin serkku, ja he ovat myös sukua Frendit-sarjan tähdelle, David Schwimmerille.

Travis Wall, koko nimeltään Travis Michael Wall (s. 16.9.1987), on yhdysvaltalainen tanssija ja tanssinopettaja, jonka erikoisalaa on nykytanssi. Hänet tunnetaan parhaiten Tanssi jos osaat-sarjan toiselta tuotantokaudelta kilpailijana, sekä 4. tuotantokauden koreografina. Wall eli lapsuutensa Virginia Beachissä, ja aloitti tanssimisen 3-vuotiaana äitinsä Denise Wallin tanssistudiolla. Hänen perheeseensä kuuluvat äidin lisäksi veljet Tyler, Scott ja Shannon, sekä adoptioveli Danny Tidwell, joka sijoittui Tanssi jos osaat-kilpailun 3. tuotantokaudella veljensä tapaan toiseksi. Wallin ura alkoi 9-vuotiaana Dr Pepperin mainoksella, ja 13-vuotiaana hän aloitti 2 vuoden työt Broadwayn musikaalissa The Music Man.

Donyelle Jones synt. 3.7.1979 Los Angelesissa, on jazz- ja hip hop-tanssija sekä opettaja, joka tällä hetkellä opettaa Studio Cityssä, Kaliforniassa. Jones on esiintynyt Missy Elliottin ja Black Eyed Peasin musiikkivideoilla, sekä esiintynyt tanssijana elokuvassa Be Cool ja ollut mukana Snoop Doggin ja The Gamen kiertueilla. Hän oli jo lopettanut tanssimisen kuudeksi kuukaudeksi, koska ei jaksanut enää kuulla kritiikkiä painostaan.

Heidi Groskreutz synt. 3.9.1981 tulee Cliff Parkista, New Jerseystä, mutta kasvatettiin Newportissa Kaliforniassa. Hän on Benji ja Lacey Schwimmerin serkku, ja sijoittui Tanssi jos osaat-ohjelmassa 2. tuotantokaudella neljänneksi, sekä oli avustamassa Dmitry Chaplinia ja Benji Schwimmeriä 3. tuotantokaudella.

  1. Recap, Season 1, Show 112 FOX.com. Arkistoitu 9.8.2007. Viitattu 27.7.2007.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]