Takashima

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Takashima
(高島市 (Takashima-shi))
Valtio Japani
Alue Kansai
Prefektuuri Shiga
Hallinto
 – Pormestari Hidekazu Kaitō
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 551,36 km²
Väkiluku (1.10.2005) 54 955
 – Tiheys 99,7 as./km²

Takashima (jap. 高島市, Takashima-shi) on kaupunki Japanissa Shigan prefektuurin länsiosassa, Biwa-järven luoteisrannalla. Sen pinta-ala on 551,36 km², ja asukkaita kaupungissa on 54 955 (2005).

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takashima on laaja kaupunki, joka syntyi, kun pienet Adogawa, Imazu, Makino, Shin-Asahi ja Takashima sekä Kutsukin kylä yhdistyivät 1.1.2005 uudeksi Takashiman kaupungiksi. Suuri osa kaupunkia on maaseutumaista, ja maasto vaihtelee lännen vuoristosta laskeutuen itään päin Biwa-järven ranta-alangoille. Korkeimmat huiput kohoavat lähes tuhannen metrin korkeuteen.

Matkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Biwa-järven pohjoisosan rannat ovat säilyneet hyvin uimakelpoisina. Niinpä Takashiman hiekkarannat houkuttelevat kesäisin lomailijoita.

Talvella alueen vuorilla sataa paljon lunta. Kaupungissa on useita laskettelukeskuksia.

Liikenneyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JR Nishi Nihon -yhtiön Kosei-linja kulkee Kiotosta Takashiman kautta Ōmi-Shiozuun, josta on yhteys edelleen Japaninmeren rannikkokaupunkeihin. Kaupungin alueen asemat ovat Ōmi-Takashima, Adogawa, Shin-Asahi, Ōmi-Imazu, Ōmi-Nakashō ja Makino.

Maantiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Biwa-järven rannikolla Ōtsusta Fukuin prefektuurin Tsurugaan kulkee valtatie 161, jonka yhteyteen kuuluvat myös Takashima-ohitustie ja Kohoku-ohitustie. Poikittainen yhteys on tie 303, joka johtaa Japaninmeren rannikolta Obamasta Gifuun.

Tämä Aasian maantieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.