Taikasauva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taikasauva

Taikasauva on fiktiivinen taikakalu, joka mahdollistaa taikomisen. Fantasiakirjoissa ja -elokuvissa sitä käyttävät velhot, noidat ja taikurit. Esiintyvät taikurit käyttävät usein taikatemppujensa dramatisoimiseksi sauvaa, jota myös kutsuvat taikasauvaksi. Yleensä ajatellaan, että taikasauvaa käytetään heiluttamalla sitä loihdittavan kohteen suuntaan ja lausumalla samanaikaisesti taikasana tai loitsu.

Harry Potter-kirjoissa ja -elokuvissa ja vastaavissa kirjoissa ja elokuvissa taikasauvat ovat lyhyitä, puisia oksia, joihin on saatettu kaivertaa jotain. Joissain kirjoissa ja elokuvissa taikasauva on pitkä, mutkainen kävelykeppi. On myös taikasauvoja, jotka ovat tavallisia kävelysauvoja tai sauvoja, joiden päässä on jonkinlainen kristalli.

On myös kirjoja ja elokuvia, joissa velhot ja noidat osaavat taikoa ilman minkäänlaista esinettä, käyttämällä amulettia tai talismaania, taikajuomilla tai vain piirtämällä loitsun pergamentille.

Myös läheskään kaikki taikurit eivät käytä taikasauvoja. Sauva kuitenkin auttaa vangitsemaan yleisön huomion toisaalle varsinaista temppua suoritettaessa.