TJ Kirk

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
TJ Kirk vuonna 2021.

Thomas James "TJ" Kirk III (s. 20. helmikuuta 1985), tunnettu aiemmin salanimellä Terroja Lee Kincaid, on yhdysvaltalainen tubettaja, bloggaaja ja kirjailija, joka tuli tunnetuksi satiirisista ja yhteiskuntakriittisistä videoistaan YouTube-kanavallaan Amazing Atheist. Aluksi Kirkin videot keskittyivät kritisoimaan uskontoa, pääasiassa kristinuskoa. Ajan myötä hän on laajentanut sisältöään muihin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Kirkillä oli aiemmin yli miljoona tilaajaa pääkanavallaan, ja yli 445 miljoona katselukertaa. Vuosina 2014–2017 hän oli yksi Drunken Peasants-nimisen uutispodcastin juontajista.

Ennen YouTube-uraa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thomas James Kirk III syntyi 20. helmikuuta 1985 Pasadenassa Kaliforniassa Thomas James Kirk Jr.:n pojaksi, joka omisti useita vilpillisiä korkeakoululaitoksia ja istui kolme vuotta liittovaltion vankilassa. 16-vuotiaana Kirk jätti high schoolin kesken ja yritti sen sijaan löytää uran kirjailijana. Kirk on maininnut useaan otteeseen YouTube-videoissaan, että isänsä olisi pahoinpidellyt häntä ja hänen veljensä Scottya kasvatuksensa aikana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2006 Kirk perusti YouTube-kanavansa TheAmazingAtheist ja aloitti videoiden julkaisemisen nuoremman veljensä Scottyn avustamana. Vuonna 2007 hän julkaisi videon, joka sisälsi varoituksen 18-vuotiaan Pekka-Eric Auvisen henkisestä epävakaudesta, joka myöhemmin syyllistyi Jokelan kouluampumisiin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Singel, Ryan: YouTuber Warned of Finnish Gunman in June, But No One Listened 8.11.2007. Wired. Viitattu 10.11.2007. (englanniksi)