T. J. Yates

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T. J. Yates
Henkilötiedot
Syntynyt28. toukokuuta 1987 (ikä 36)
Marietta, Georgia
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 191 cm
Paino 100 kg
Pelipaikka Pelinrakentaja
Pelaajaura
Seurat Houston Texans
Atlanta Falcons
Miami Dolphins
NFL-varaus 152. varaus, 2011
Houston Texans
Pääsarjaura 2011–2016

Taylor Jonathan ”T. J.” Yates (s. 28. toukokuuta 1987 Marietta, Georgia[1]) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan pelinrakentaja. Hän pelasi seitsemän kautta NFL-liigassa, muttei onnistunut koskaan vakiinnuttamaan paikkaansa aloittava pelaajana.

Vuodesta 2019 lähtien Yates on toiminut pelipaikkakohtaisena valmentajana.[2]

NFL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Houston Texans varasi Pohjois-Carolinan yliopiston joukkueessa yliopistojalkapalloa pelanneen Yatesin vuoden 2011 NFL:n varaustilaisuudessa, tilaisuuden viidennellä kierroksella.[1] Texansissa hänen roolinsa oli aluksi kolmospelinrakentaja, mutta Matt Schaubin ja Matt Leinartin jouduttua loppukaudeksi sivuun loukkaantumisten takia, Yates sai tilaisuutensa. Hän onnistui johdattamaan joukkueen pudotuspeleihin, missä Texans otti seurahistorian ensimmäisen pudotuspelivoittonsa kaadettuaan Cincinnati Bengalsin. Texansin matka katkesi toiselle kierrokselle joukkueen hävittyä vieraskentällä Baltimore Ravensille.

Kauden 2012 Yates oli edelliskauden hyvistä suorituksistaan huolimatta joukkueensa kakkospelinrakentajana, Matt Schaubin kantaessa aloittajan vastuun. Seuraavalla kaudella hän sai tilaisuuden Schaubin loukkaantumisen ja ailahtelevien esitysten myötä, muttei onnistunut vakuuttamaan valmennusjohtoa. Aloittavan pelinrakentajan paikan ottikin kolmospelinrakentajana toiminut Case Keenum.

Kesällä 2014 Texans myi Yatesin Atlanta Falconsiin.[3] Yates sai peliaikaa Matt Ryanin varamiehenä yhdessä ottelussa. Ennen kauden 2015 alkua Falcons vapautti Yatesin pelaajasopimuksesta.

Kaudella 2015 Miami Dolphinsin palkkasi Yatesin Matt Mooren varamieheksi joukkueen alkuperäisen aloittavan pelinrakentajan loukkaannuttua.[4] Yates pääsi kentälle pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Moore oli hetken sivussa kovan taklauksen jälkeen. Dolphins hävisi tuon ottelun ja joukkueen kausi sekä Yatesin sopimus päättyi.

Yatesilla oli sopimus Buffalo Billsin kanssa kaudesta 2016, mutta harjoituskauden loukkaantumisen vuoksi sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.[5] Sen sijaan hän siirtyi marraskuussa 2016 Houston Texansiin, jonka pelinrakentaja oli juuri loukkaantunut.[6] Joukkueen toisen pelirakentajan Tom Savagen loukkaantumisen myötä Yatesista tuli Texansin aloittava pelinrakentaja. Hän aloitti kauden kolme viimeistä ottelua. Yatesin sopimusta ei jatkettu kauden jälkeen, eikä hän ole saanut sittemmin uutta ammattilaissopimusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b T. J. Yates ESPN. Viitattu 24.10.2013. (englanniksi)
  2. Three former Texans on new coaching and operations staff Click2Houston. Viitattu 12.6.2019. (englanniksi)
  3. Falcons acquire QB Yates from Texans espn.com. Viitattu 12.6.2019. (englanniksi)
  4. Dolphins sign T.J. Yates following Ryan Tannehill injury nfl.com. Viitattu 12.6.2019. (englanniksi)
  5. Bills' T.J. Yates: Reaches injury settlement with Bills CBS Sports. Viitattu 12.6.2019. (englanniksi)
  6. Houston Texans sign QBs T.J. Yates, Matt McGloin nfl.com. Viitattu 12.6.2019. (englanniksi)