Sveitsin kansallismuseo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sveitsin kansallismuseo (saks. Schweizerische Nationalmuseum, SNM, ransk. Musée national suisse, ital. Museo nazionale svizzero, retoromaaniksi Museum naziunal svizzer, engl. Swiss National Museum) on Sveitsin valtiollinen museolaitos, jonka alaisuuteen kuuluu useita museoita:

Zürichin kansallismuseo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zürichin kansallismuseo sijaitsee kaupungin keskustassa, päärautatieaseman sekä Limmat- ja Sihljokien rajaamassa puistossa.

Zürichin kansallismuseo on Sveitsin kansallismuseon päämuseo. Se oli vuoteen 2009 asti Sveitsin kansallismuseo (saks. Schweizerisches Landesmuseum). Museon vanha osa on vuodelta 1898 ja moderni lisäosa vuodelta 2016. Museon pysyvissä näyttelyissä on esillä Sveitsin alueen arkeologiaa, muuta historiaa ja taidetta. Lisäksi on vaihtuvia näyttelyitä sekä historiallisista että ajankohtaisista aiheista.[2]

Museossa kävi vuonna 2015 230 000 vierailijaa[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Schweizerishes Nationalmuseum - Über uns (Kansallismuseon esittely museon verkkosivuilla) nationalmuseum.ch. Viitattu 18.12.2016. (saksaksi)
  2. Landesmuseum Zürich (Museon esittelyä verkkosivuillaan) nationalmuseum.ch. Viitattu 19.12.2016. (saksaksi)
  3. Besucherstarkes Jahr für das Landesmuseum Zürich (Museon lehdistötiedote 31.12.2015) nationalmuseum.ch. Viitattu 19.12.2016. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.