Susanna Majuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Susanna Majuri, Kasvi, 2004.

Susanna Suvi Päivikki Majuri (s. 24. marraskuuta 1978 Järvenpää) on suomalainen valokuvataiteilija.[1]

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majuri syntyi tekniikan tohtori Hannu Majurin ja nuoriso-ohjaaja Eija Riihelän perheeseen. Hän tuli ylioppilaaksi 1998 ja valmistui taiteiden kandidaatiksi Turun taideakatemiasta 2004 ja taiteiden maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2007.[1] Majuri asuu ja työskentelee Helsingissä.

Taiteellinen tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majuri tunnetaan värikkäistä valokuvistaan, joissa tapahtuu jotain outoa. Majurin kuvasarjat ovat käsitelleet muun muassa Pohjoismaita ja ihastumista. Hän on mukana taiteilijakollektiivi Helsinki Schoolin toiminnassa. Majuri on kuvannut PMMP:n levyn Veden varaan kuvat. Majurin kuvia ja videoita on ollut esillä useissa näyttelyissä, kuten New Yorkissa, Tokiossa, Pariisissa, Lontoossa, Berliinissä, Thessalonikissa, Reykjavikissa ja Oslossa. Hänen töitään on muun muassa Kiasman, Malmön taidemuseon, Helsingin kaupungin taidemuseon, Emman ja Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa,[1] samoin kuin saksalaisen Kunst Raum Sylt-Quellen kokoelmissa. Majurin tuotantoa esitellään myös Valokuvataiteen kolmivuotisnäyttelyn kirjassa Talvimaa (Musta taide 2006) ja Taideteollisen korkeakoulun valokuvaajia esittelevästä teoksessa The Helsinki School Vol. 2 (Hatje Cantz 2007) ja The Helsinki School Vol. 3 (Hatje Cantz 2009). Laaja Majurin tuotantoa esittelevä näyttely Vedentutkijan tytär oli Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä keväällä 2010, joka nähtiin seuraavana vuonna Belgian valokuvataiteen museossa Musée de la Photographiessa keväällä.

Majuri voitti vuonna 2005 Gras Savoye Award -valokuvapalkinnon Rencontres d’Arles -festivaaleilla Ranskassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Lasse Pajala, John Lagerbohm, Ulla Strengell-Silainen (toim.): Kuka kukin on 2011, s. 575. Helsinki: Otava, 2011. ISBN 978-951-1-24712-8.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.