Super Bowl XLVII

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Bowl XLVII
1 2 3 4 Yhteensä
BAL 7 14 7 6 34
SF 3 3 17 8 31
Päivämäärä 3. helmikuuta 2013
Stadion Mercedes-Benz Superdome, New Orleans
MVP Joe Flacco, BAL
Kansallislaulun esittäjä Alicia Keys
Teikkaus Vuonna 2013 Hall of Fameen valitut pelaajat
Tuomari Jerome Boger
Puoliaikashow Beyoncé
Katsojaluku
Televisiointi
Kanava CBS, Nelonen Pro 1, Nelonen Pro 2
XLVI Super Bowl XLVIII
Ottelu pelattiin Mercedes-Benz Superdomella.

Super Bowl XLVII oli järjestyksessään 47. Super Bowl. Ottelussa kohtasivat American Football Conferencen (AFC) ja National Football Conferencen (NFC) voittajat Baltimore Ravens ja San Francisco 49ers. Ottelu pelattiin Mercedes-Benz Superdomella New Orleansissa 3. helmikuuta 2013.[1]

Päävalmentaja Jim Harbaughin luotsaama San Francisco voitti runkosarjassa 11 ottelua, hävisi neljästi ja pelasi kerran tasan. Kesken runkosarjan varsin kokematon pelinrakentaja Colin Kaepernick syrjäytti luottomies Alex Smithin. Pelinrakentajan vaihtaminen kesken kauden on menestyvillä seuroilla hyvin harvinaista, mutta Harbaugh tiesi mitä teki ja 49ers eteni aina Super Bowliin kukistamalla pudotuspeleissä Green Bay Packersin ja konferenssifinaalissa Atlanta Falconsin.

Super Bowlissa nähtiin ensimmäistä kertaa historiassa veljesten kohtaaminen valmentajien pallilla, kun Baltimoren pääkäskijä on Jimin isoveli John Harbaugh.[2] Johnin Ravens voitti runkosarjassa 10 ottelua ja hävisi kuusi. Pudotuspeleissä Baltimore kukisti Indianapolisin, Denverin ja konferenssifinaalissa New Englandin.

Super Bowl XLVII oli kymmenes New Orleansissa järjestetty Super Bowl. Puoliaikashow'ssa esiintyivät amerikkalaislaulajatar Beyoncé Knowles ja 30 sekunnin mainos tauolla maksaa 4 miljoonaa dollaria.[3]

"Blackout Bowl"

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ottelun erikoisuus nähtiin kolmannella neljänneksellä, kun Superdomen sähköt katkesivat pimentäen suuren osan valaistuksesta ja peli jouduttiin keskeyttämään 34 minuutin ajaksi ennen kuin sähköt saatiin täysin palautettua.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]