Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti on 1991 perustettu säätiö. Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin tehtävänä on edistää suomalaisen kulttuurin ja taiteen tunnetuksi tekemistä sen eri muodoissa Tanskassa. Instituutti toimii osana Suomen kulttuurivientiverkostoa.[1]

Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti on Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n jäsen. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää kulttuuri- ja tiedeinstituuttien toimintaedellytyksiä, instituuttien välistä vuorovaikutusta sekä tiedotusta kotimaassa. Instituutin johtaja Esa Alanne valittiin 2011 kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n hallituksen jäseneksi, ja hän jatkoi Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien johtajien puhemiehenä, johon tehtävään hänet valittiin vuonna 2009.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instituutin toimitilat sijaitsevat Suomen Tanskan suurlähetystöltä vuokratuissa tiloissa. Instituutilla ei ole omia esiintymis- tai galleriatiloja. Instituutti toimii pääsääntöisesti yhteistyössä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Instituutissa on kaksi työntekijää; instituutin johtaja Esa Alanne ja tiedottaja Sini Pesonen. Vuosittain on sekä Svenska kulturfondenin että CIMOn rahoittamia harjoittelijoita.

Instituutin tiedotus tapahtuu pääasiassa kotisivujen kautta ja sosiaalisessa mediassa Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa. Projekteista tiedotetaan pääasiassa yhteistyökumppaneiden verkostojen kautta.

Lähetystöyhteistyö ja EUNIC[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Instituutti allekirjoitti Suomen Tanskan suurlähetystön kanssa yhteistyöasiakirjanmilloin?.

Eunic-verkoston (Network of European Union National Institutes for Culture) tarkoituksena on edistää eurooppalaisten kulttuuri- instituuttien yhteistyötä, kulttuurista moninaisuutta ja dialogia. Tanskan Kööpenhaminan Eunic-klusteriinlähde? kuuluu Tanskan kulttuuri-instituutin ohella yhteensä kuusi Tanskassa toimivaa ulkomaista kulttuuri-instituuttia: Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti, British Council, Goethe-Institut, Institut Français ja Istituto Italiano di Cultura. Suomen Tanskan kulttuuri-instituutin johtaja Esa Alanne toimi Eunic Denmark klusterin puheenjohtajana 2017[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Instituutin kotisivu Viitattu 11..2022
  2. Clusters www.eunicglobal.eu. Arkistoitu 2.4.2019. Viitattu 11.10.2017. (englanniksi)