Kalatalouden Keskusliitto

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Suomen Kalastusyhdistys)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalatalouden Keskusliiton toimisto Helsingissä Malmilla, Malmin Kauppatie 26.

Kalatalouden Keskusliitto on suomalainen kalatalouden kehittämis- ja edistämisjärjestö. Liiton tehtävänä on yhdessä jäsenjärjestöjensä ja sidosryhmien kanssa edistää kaikkien kalastajaryhmien ja kuluttajien mahdollisuuksia saada korkealaatuista ja puhdasta kotimaista kalaa sekä kalastukseen liittyviä luontoelämyksiä.

Kalatalouden Keskusliitto muodostettiin vuonna 1978 yhdistämällä vuonna 1891 perustettu Suomen Kalastusyhdistys ja Suomen Kalastus- ja jakokuntien keskusliitto.

Järjestön jäseninä on 21 maakunnallista kalatalouskeskusta ja kalastajaliittoa, muun muassa Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto. Näiden jäseninä on puolestaan vesialueiden osakaskuntia, kalatalousalueita, kalastajaseuroja ja muita yhteisöä. Keskusliiton toimintapiirissä on kaikkiaan noin 700 000 vesialueen osakasta, joista suuri osa on kesämökkien omistajia.

Liitto julkaisee kahta lehteä, jotka ovat Suomen Kalastuslehti ja Fiskeritidskrift för Finland. Lisäksi liitto julkaisee kalatalousalan opaskirjoja.

Kalatalouden Keskusliiton puheenjohtajaksi valittiin syksyllä 2015 kansanedustaja Eeva-Maria Maijala Savukoskelta. Häntä edelsi vuosina 2004-15 metsänhoitaja Pertti Mäki-Hakola Nurmosta. Aikaisempia puheenjohtajia ovat olleet Reino Ryhänen, Hannele Pokka ja Martti Pura. Järjestön toiminnanjohtajina ovat olleet mm. Lauri Liedes, Markku Aro, Heikki Hokka, Markku Myllylä ja vuodesta 2017 Vesa Karttunen.

Liiton toimisto sijaitsee Helsingissä Malmin kaunginosassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.