Sun City (Etelä-Afrikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Etelä-Afrikassa sijaitsevaa vesipuistoa. Muita Sun City -nimisiä paikkoja on lueteltu täsmennyssivulla.
Sun Cityn Aikasilta, joka johtaa yhteen sen kasinoista.

Sun City on vesipuisto Etelä-Afrikassa, Luoteismaakunnan provinssissa. Se sijaitsee noin 300 kilometriä Johannesburgista pohjoiseen.

Sol Kerzner perusti Sun Cityn vuonna 1979 Bophuthatswanan bantustaniin ja lähti alusta saakka tavoittelemaan kansainvälistä asiakaskuntaa. Koska bantustanit olivat muodollisesti itsenäisiä, saattoi niissä harjoittaa Etelä-Afrikan hallituksen moraalittomaksi katsomaa liiketoimintaa. Toiminta vaikeutui apartheidin takia järjestettyjen kansainvälisten talouspakotteiden takia. Apartheidin loputtua enemmistö pääsi valtaan ja myös Sun Cityn toiminta laajeni ja alkoi kukoistaa. Nykyisin siellä käy matkailijoita kaikkialta maailmasta, ja se on myös suosittu Etelä-Afrikan keskiluokan parissa.

Sun City on rakennettu näyttämään raunioituneelta roomalaiselta kylpylältä. Siellä on aaltoallas, Valley of the Waves, jossa on tehty maailman korkeimmat altaassa tuotetut aallot. Ne ovat 2,8-metrisiä. Aallot ovat päässeet Guinnesin ennätyskirjaan vuonna 2002.

Sun Cityssä on järjestetty Maailman vahvin mies -kilpailut vuosina 1994, 2000 ja 2010.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä Afrikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.