Sugar Sugar Rune

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sugar Sugar Rune
シュガシュガルーン
('Sugar Sugar Rune')
Genre fantasia, romanttinen komedia
Manga
Tekijä Moyoco Anno
Julkaisija Japani Kodansha
Yhdysvallat Del Rey Manga
Suomi Sangatsu Manga
Sarjajulkaisulehti Nakayoshi
Ensimmäinen painatus Elokuu 2003 – huhtikuu 2007
Kirjojen lukumäärä 8
TV-anime
Ohjaaja Yukihiro Matsushita
Studio Studio Pierrot
Lähetyskanavat Japani TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros 2. heinäkuuta 200524. kesäkuuta 2006
Jaksojen määrä 51

Sugar Sugar Rune (jap. シュガシュガルーン, Shūga Shūga Rūūn) on shōjo-mangasarja, jonka tekijä on Moyoco Anno. Sitä on julkaistu Nakayoshi-lehdessä vuodesta 2004. Sarjan on piirtänyt ja käsikirjoittanut Moyoco Anno, ja siitä on tehty myös anime-versio. Suomessa sarjaa julkaisee Sangatsu Manga.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi ystävystä Chocola Meilleure ja Vanilla Mieux kilpailevat, kummasta tulee Taikamaan uusi kuningatar. Aina kun joku pojista ihastuu tyttöihin, nämä saavat tämän tunteen ja siitä tulee sydämen muotoinen timantti. Mitä vahvempi tunne, sitä arvokkaampi on saalis. Sääntönä on kuitenkin, ettei omaa sydäntään saa missään tapauksessa luovuttaa. Mutta joku tahtoo häiritä kilpailua, ja Chocolan ja Vanillan ystävyyskin joutuu mittelössä koetukselle. Chocola on nuori tyttö joka on päässyt kuningatarehdokkaaksi parhaan ystävänsä Vanillan kanssa. Vanilla on hyvin suloinen tyttö joka myös itkee usein, Chocola taas on räväkkä tyttö, joka on ilkeä muille. He menevät ihmismaailmaan, missä Chocola on epäsuosittu, kuten Vanilla Taikamaassa.

Kun Chocola ja Vanilla saapuvat ihmismaailmaan, heidän opettajanaan toimii mahtava velho ja ihmismaailmassa tunnettu rokkitähti Rockin Robin. Chocola ja Vanilla saavat luontevat japanilaiset nimet. Chocola Katoo ja Vanilla Aisu. Mutta kouluun saavuttuaan Chocola pettyy. Taikamaassa niin suosittu peloton ja ilkikurinen Chocola herättääkin kummeksuntaa ja pelkoa, ja Vanillan tapaisista pelokkaista ja kilteistä pidetään enemmän. Sarjan edetessä Chocola kuitenkin oppii tuomaan esiin viehätysvoimansa, ja sydänten saanti alkaa sujua. Mutta Chocola ja Vanilla saavat tietää, että koulussa on henkilö Taikamaasta, ja tytöt ovat hänen kohteenaan. Henkilö on Pierre Tempete De Neige, jäsenten kesken "Prinssi Pierre". Pierre on myös vihamielistä Ogren klaania, joka yrittää kostaa Chocolan ja Vanillan klaanille. Tyttöjen ystävyys ajautuu vaakalaudalle kilpailun myötä, sillä kun Chocola piipahtaa Taikamaassa ja saa kuulla, että huhutaan Vanillan äidin, nykyisen kuningattaren Candyn, olevan liitossa Ogrejen kanssa ja että Vanilla olisi Ogren tytär. Lopussa Pierre ja Chocola rakastuvat. Chocola löytää myös isänsä, joka oli vangittuna kääntöpuolen palatsiin. Animessa ja mangassa molemmissa Vanillasta tulee kuningatar, mutta vain animessa Vanilla ei kuitenkaan halua olla kuningatar vaan antaa kuningattaren viran Chocolalle.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chocola Meilleur tai Chocola Katoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chocola on sarjan päähenkilö. Hän on lujatahtoinen, poikamainen ja peloton, ja pojat pelkäävät häntä. Välillä hän on liian energinen ja pirtsakka. Chocola kuitenkin onnistuu ystävystymään poikien kanssa ja lopulta saa pojat ihastumaan. Chocola sai ensimmäisen sydämensä Akira Mikadolta, mutta se oli lähes arvoton, koska se oli pissi, eli keltainen sydän.

Chocola on rakastunut ogreprinssi Pierreen, joka tuntee samoin Chocolaa kohtaan, mutta koska he ovat vihamiehiä, heidän rakkautensa on kielletty. Lopussa Chocola ja Pierre kuitenkin saavat toisensa.

Chocolalla on pitkät punaiset hiukset ja smaragdinvihreät silmät. Chocola on Houxin ja Saulen unelmatyttö, ja he ovatkin toivottaman ihastuneita Chocolaan. Chocolalle he ovat kuitenkin vain kavereita. Chocola on Taikamaassa erittäin suosittu poikien ja myös tyttöjen keskuudessa. Chocolan kutsuinpeto on Duke, joka sai valkoisen sydämen ja muuttui punahiuksiseksi velhoksi nimeltä Poivre.

Vanilla Mieux (Aisu)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanilla Mieux on hyvin kiltti ja lempeä tyttö, joka on Taikamaan nykyisen kuningattaren Candyn tytär ja Chocolan parhaita ystäviä. Hän ei ollut Taikamaassa järin suosittu, ja Chocola "hemmotteli" häntä. Esimerkiksi jos Vanilla ihastui johonkuhun, Chocola sanoi ihastukselle: "Hei pyydä Vanilla treffeille tai muutan sinut apinaksi". Mutta kun hän tuli Ihmismaahan hän olikin yhtäkkiä suosiossa, mutta Pierre sai Vanillan luulemaan, että on Ogre. Hänestä tuli hetkeksi Ogrejen prinsessa. Vanillan kutsuinpeto on Blanca, joka muuttui Blanc-sydämestä Libbyksi.

Pierre Tempête De Neige[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pierre Tempête De Neige on ihastunut Chocolaan, mutta hän on Ogrejen prinssi, jolta rakkaus on kiellettyä. Ainakin animessa saadaan selville, että Pierre ei ole oikeasti Ogrien prinssi, vaan tavallinen Taikamaan poika, joka kaapattiin pienenä Ogrien prinssiksi. Pierrellä onkin oikeasti kaksi sydäntä, musta Noir-sydän, joka tekee Pierrestä pahan, ja hyvä sydän, joka on vaaleanpunaisena rakkaudesta Chocolaa kohtaa. Koulussa Pierre on hyvin suosittu, ja hänellä on oma "haaremi" eli Jäsenet. Pierre kerää jäseniltä mustasukkaisuuden Noir-voimaa. Hän on Noirilla hyvin jäisen oloinen ja kylmä, mutta oikeasti lempeä ja hauska. Pierren etunimi tarkoittaa kiveä, ja Tempete De Neige tarkoittaa lumimyrskyä.

Rocking Robin![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rocking Robin on Chocolan ja Vanillan opettaja ja "huoltaja" ihmismaailmassa. Hän on taikamaassa mahtava velho mutta Ihmismaailmassa suosittu rokkitähti! Harrastaa irtosuhteita kerätäkseen sydämiä (ezureja).