Stockmannin Jumbon tavaratalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jumbon Stockmannin pääsisäänkäynti.

Jumbon Stockmann on Vantaalla sijaitseva tavaratalo, joka toimii kauppakeskus Jumbon yhteydessä, osoitteessa Vantaanportinkatu 3. Kauppakeskuksen paikoitustiloissa on 4 600 paikoituspaikkaa, joista 650 sijaitsee tavaratalon alapuolella.

Jumbon Stockmann avasi ovensa 27. lokakuuta 2005 kello 9 kauppakeskus Jumbon laajennusosassa. Tavaratalolla oli tilaa 11 000 neliömetriä ja tavaratalon vieressä olevalla Zaralla, jonka Suomen-toiminnoista Stockmann vastaa, on 1 200 neliömetriä. Stockmann työllistää kahdessa toimipaikassa yhteensä 340 työntekijää, joista 300 työskentelee Stockmann-tavaratalossa ja 40 Zara-myymälässä ja monet muut kaupat.

Tavaratalon myyntiosastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavaratalon on suunnitellut arkkitehti Petri Rouhiainen ja tilat muodostuvat valopihan ympärille.

Tavaratalo jakaantuu kahteen kerrokseen. Ensimmäisessä kerroksessa myydään naisten asusteita ja sukkia, elintarvikkeita (Stockmann Herkku), kioskituotteita, koruja, kosmetiikkaa, laukkuja sekä naisten vaatteita, alusvaatteita ja jalkineita. Ensimmäisessä kerroksessa on myös Alkon viinimyymälä sekä kampaamo.

Toisessa kerroksessa on miesten asusteet ja sukat, kennel, kodinkoneet, kodin tekstiilit, lasten vaatteet ja jalkineet, lasi- ja posliinituotteita, leluja, miesten vaatteita ja jalkineita, musiikkia, puutarhatuotteita, taloustarvikkeita sekä urheilutuotteita. Toisessa kerroksessa sijaitsee myös tavaratalon palvelupiste. Tavaratalo on Stockmannin Suomen tavarataloista ainoa, jossa ei sijaitse Akateemisen kirjakaupan myymälää eikä Food Market Herkkua, jotka molemmat suljettiin vuonna 2019. Herkusta vastaavan HOK-Elannon päivittäistavaramyymälänä Jumbossa toimii Prisma.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]