Stack Overflow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stack Overflow
Stack Overflow homepage.png
Kotisivu http://www.stackoverflow.com
Kaupallinen Kyllä
Rekisteröinti Vaihtoehtoinen
Luonut Joel Spolsky ja Jeff Atwood
Avattu 15. syyskuuta 2008
Alexa-sija 52. (huhtikuu 2017)
Nykyinen tila aktiivinen

Stack Overflow on vuonna 2008 avattu verkkosivusto, jonka pääaiheena on ohjelmointi, ohjelmistoarkkitehtuuri, tietoturva ja muihin niihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen ja niistä keskusteleminen (kysymys–vastaus-sivusto, ”Q&A”)[1]. Sivustolle kuka tahansa voi lähettää ohjelmointiin liittyviä kysymyksiä ja siihen liittyvää ohjelmakoodia. Kysymysten laajuus vaihtelee aloittelijan ongelmista aina vaativimpiin kokonaisuuksiin. Sivustolla painotetaan omaa ongelmanratkaisukykyä, tiedon etsintää (jo kertaalleen ratkaistu ongelma) ja ymmärrystä ohjelmoinnista ja itse ongelmasta, ennen kuin lähetetty kysymys katsotaan aiheelliseksi.

Stack Overflow on ohjelmointiaiheisista sivustoista maailman suosituin[2] ja merkittävä tiedon lähde jopa henkilöille, jotka eivät ohjelmoi pääsääntöisesti. Moni päätyy sivustolle hakukoneiden kautta etsittyään vastausta ongelmaan.

Keväällä 2014 sivustolla oli 2,7 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja 7,1 miljoonaa kysymystä. Suosituimmat aiheet (tagit) olivat: JavaJavaScriptC#PHPAndroidjQueryPython ja HTML.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Spolsky's Software Q-and-A Site developers.slashdot.org.
  2. Alexa: Stack Overflow alexa.com.
  3. Tags 2014.