Stacie Orrico

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stacie Orrico

Stacie Joy Orrico (s. 3. maaliskuuta 1986, Seattle, Washington) on yhdysvaltalainen pop/R&B -laulaja.

Orricolla on italialaisia ja saksalaisia sukujuuria. Hän kiinnostui musiikista, erityisesti R&B:stä ja soulista, jo nuorella iällä. Hän sanoitti ensimmäisen kappaleensa 6-vuotiaana sekä opetteli soittamaan pianoa. Vaikutteita Orrico sai Ella Fitzgeraldilta, Whitney Houstonilta ja Lauryn Hilliltä.

12-vuotiaana Orrico osallistui Coloradossa järjestettävään kilpailuun, jossa haettiin uusia lahjakkuuksia. Orrico voitti ja sai levytyssopimuksen. Debyyttialbuminsa, Genuine, hän julkaisi 14 vuoden ikäisenä ja se myi kultaa sekä sisälsi kaksi listaykköstä.

Orricon toinen pitkäsoitto, Stacie Orrico, julkaistiin vuonna 2003. Se menestyi myös Yhdysvaltojen ulkopuolella, kun hitit "Stuck" ja "(There's Gotta Be) More to Life" tekivät Orricon maailmanlaajuisesti tunnetuksi.

Kolmas albumi, Beautiful Awakening, julkaistiin elokuussa 2006. Levyltä on julkaistu singlet "I'm Not Missing You" ja "So Simple".

Orricon on sanottu tehneen yhteistyötä muun muassa tuottaja-lauluntekijä Toby Gadin kanssa tulevaa albumiaan varten. Video, jossa Stacie nauhoittaa studiossa vielä nimeämätöntä kappalettaan, on julkaistu YouTube-sivustolla maaliskuussa 2009 ja kyseinen kappale tulee ilmeisesti hänen uudelle albumilleen. Albumi julkaistaan joko vuoden 2010 puolivälissä tai loppupuolella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.