Space Crusade

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Space Crusade (joissain Euroopan maissa StarQuest) on yhdysvaltalaisen Milton Bradleyn julkaisema lautapeli, joka pohjaa britannialaisen Games Workshopin Warhammer 40,000 -maailmaan. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1990. Space Crusade on samantapainen peli kuin MB:n ja Games Workshopin aikaisempi yhteistuotantopeli HeroQuest. Peli muistuttaa hieman Space Hulk -peliä, mutta on pelimekaniikaltaan paljon yksinkertaisempi ja tarkoitettu nuoremmille pelaajille. Pelistä julkaistiin myös suomenkielinen laitos.

Peli on tarkoitettu 2–4 pelaajalle. Yksi pelaajista edustaa kaaoksen voimia ja ohjaa pelialueella olevia hirviöitä. Muut edustavat avaruusmerijalkaväkeä (suomenkielisessä versiossa "universumisotureita"): punainen pelaaja edustaa Blood Angels -joukkoa, sininen Ultramarineja ja keltainen Imperial Fists -joukkoa; suomenkielisessä versiossa eri nimillä, "Blood Angels", "Sky Terminators" ja "Space Judges". Pelin tarkoituksena on, että avaruusmerijalkaväki suorittaa erilaisia tehtäviä avaruusalusten hylyissä, jotka ovat täynnä kaaoksen hirviöitä. Kaaospelaaja koettaa voittaa avaruusmerijalkaväen ja toimii pelinjohtajana. Pelaajan ohjaamat yksiköt voivat vuorollaan liikkua ja taistella.

Avaruusmerijalkaväen ryhmässä on komentaja, raskasta asetta kantava sotilas ja boltereita kantavia sotilaita. Pelaaja voi valita komentajan aseistuksen ja raskaan aseen. Ampumisen lisäksi kaikki yksiköt kykenevät myös lähitaisteluun. Pelaajalla on käytössään komento- ja varustekortteja, joita käytetään tarvittaessa, ja kaaospelaajalla on käytössään tapahtumakortteja, joita käytetään joka pelivuorolla.

Pelilauta, joka koostuu neljästä osasta, voidaan koota tehtävän mukaan eri tavoilla. Hahmot liikkuvat ruutu kerrallaan. Näkymättömissä olevat kaaospelaajan yksiköt kuvataan pahvineliöinä, ja näkyvissä ollessaan varsinaisella pelinappulalla.

Kaaoksen puolella taistelee monia hirviöitä, kuten örkkejä, gretchineitä ja genestealereitä. Kaaoksen avaruusmerijalkaväen lisäksi heillä on käytössään dreadnought (suomenkielisessä versiossa "Destructor"). Peliin on tullut monta lisäosaa kuten Eldar Attack ja Mission Dreadnought.

Pelistä on julkaistu myös videopeli Space Crusade vuonna 1992.

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.