Sota (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sota
Luoja(t) Louise Simonson
Walter Simonson
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen X-Factor #11 (1986)
Henkilötiedot
Oikea nimi Abraham Lincoln Kieros
Status aktiivinen
Edelliset ryhmäsidokset Tuhon ratsumiehet
Voimat Kyky luoda räjähdyksiä

Sota (oikealta nimeltään Abraham Lincoln Kieros) on fiktiivinen henkilö Marvel Comicsin sarjakuvissa. Hän oli yksi Tuhon ratsumiehistä ja taisteli Ryhmä-X:ää vastaan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sota taisteli Vietnamin sodassa ja menetti kykynsä liikkua. Häntä pidettiin sairaalassa hengityslaitteissa, mutta hän tunsi, että hänet oli unohdettu. Tuho ilmestyi hänelle eräänä päivänä ja lupautui palauttamaan tämän kyvyn liikkua ja antaa tälle mahdollisuuden kostaa niille, jotka olivat työntäneet hänet syrjään. Abraham suostui ja sai taas mahdollisuuden liikkua, minkä ansiosta hän pystyi taas käyttämään mutanttivoimaansa; luoda räjähdyksiä lyöden kätensä yhteen. Hän myös liittyi Tuhon ratsumiehiin.

Sota halusi pitää tilanteet hallinnassaan ja esiintyi ratsumiesten johtajan ensimmäisessä taistelussaan Tekijä-X:ää vastaan. Nälkä ja Rutto eivät kuitenkaan suostuneet ottamaan käskyjä vastaan häneltä ja lähtivät omille asioilleen. Hieman myöhemmin, Kuolema, alkoi ratsumiesten johtajaksi.

Hyökätessään Manhattanille, Sota hyökkäsi välittömästi Kykloopin kimppuun ja hieman myöhemmin Tuho telesiirsi hänet takaisin alukselleen, missä Sota taisteli muiden Tekijä-X:n jäseniä vastaan. Sota kuitenkin hävisi Jäämiehelle ja Tuhonkin suunnitelmat menivät pilalle. Tuho sitten otti Sodan mukaansa ja pakeni.

Myöhemmin Sota hyökkäsi Kykloopin ja Jäämiehen kimppuun, mutta pakeni, kun Caliban kaappasi Jean Greyn ja Kykloopin, minkä jälkeen he veivät kaksikon Tuholle, joka oli oikeasti Herra Pahuus. Ryhmä-X kuitenkin voitti heidät.

Paljon myöhemmin Sota oli ilmeisesti hylätty ja jätetty sairaalaan jälleen halvaantuneena kaulasta alaspäin. Uusia voimia saanut Arkkienkeli kuitenkin saapui Sodan luokse parantaen hänet ja antaen Sodalle mahdollisuuden aloittaa uusi elämä.

Edeltäjä:
Ei tiedossa
Sota II
Tuhon ratsumies
Seuraaja:
Uskomaton Hulk Sota III