Soraya (muusikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kolumbialais-yhdysvaltalaista muusikkoa. Espanjalaista laulajaa käsittelee artikkeli Soraya Arnelas.

Soraya Raquel Lamilla Cuevas (11. maaliskuuta 196910. toukokuuta 2006) oli kolumbialais-yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, kitaristi, sovittaja ja tuottaja.

Kaksi Sorayan laulua nousi Billboardin latinopoplistan ykkösiksi. Hän voitti vuonna 2004 Grammy-palkinnon albumillaan Soraya. Hän oli ehdolla toisen Grammyn saajaksi vuonna 2005 albumillaan El Otro Lado de Mí. Hänen levytysuransa kesti vuosikymmenen, jonka aikana hän julkaisi kaikkiaan viisi studioalbumia.

Soraya syntyi New Jerseyssä, jonne hänen perheensä oli muuttanut vuotta aiemmin Kolumbiasta. Perhe muutti takaisin Kolumbiaan ja jälleen kerran New Jerseyyn Sorayan ollessa 8-vuotias. Äitinsä puolelta hänellä oli myös libanonilaisia sukujuuria. Soraya oppi puhumaan sujuvasti sekä espanjaa että englantia.

Sorayan äiti menehtyi uusiutuneeseen rintasyöpään vuonna 1992. Tauti kulki hänellä suvussa, ja myös Sorayan isoäiti ja täti olivat menehtyneet siihen. Sorayalla itsellään tauti todettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2000. Hän kuoli 37-vuotiaana Miamissa ehdittyään luoda musiikkiuran ohella huomattavan uran rintasyöpäalan aktivistina.

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • En Esta Noche (1996)
  • Torre de Marfil (1997)
  • Cuerpo y Alma (2000)
  • Soraya (2003)
  • El Otro Lado de Mí (2005)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.