Sonny Sandoval

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonny Sandoval

Sonny Sandoval.jpg

Syntynyt 16. toukokuuta 1974
Kotoisin Flag of the United States.svg San Diego, Yhdysvallat
Aktiivisena 1990
Tyylilajit alternative metal
rapcore
reggae
Soittimet laulu
kitara
Yhtyeet P.O.D.
MusicBrainz

Paul Joshua "Sonny" Sandoval (s. 16. toukokuuta 1974) on yhdysvaltalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten nu metal -yhtye P.O.D.:n vokalistina. Hän on naimisissa pitkäaikaisen tyttöystävänsä Shannon Kellyn kanssa. Heillä on 2 tytärtä, Nevaeh ja Marley, sekä 1 poika, Justice.

Sandovalin elämä nuorena ei ollut helppoa. Hän kuului jengiin, käytti huumeita ja joi paljon. Mutta kun hänen äitinsä elämä alkoi olla vaakalaudalla leukemian takia, Sonny alkoi pohtia asioita. Hänen äitinsä oli kristitty, mutta aikaisemmin Sonny ei ollut uskonut Jeesukseen. Hänen äitinsä kuolema muutti Sonnyn käsitystä tästä asiasta, ja hänestä tuli uskovainen. Pian tämän jälkeen hän tapasi Marcos Curielin ja serkkunsa Wuv Bernardon, jotka etsivät vokalistia yhtyeeseen. Sonny suostui yhtyeen laulajan virkaan, ja Gabe Portillon liityttyä yhtyeen basistiksi ryhmä oli koossa. Nimeä vielä mietittiin, mutta ei kauan: Sonnyn ystävän ehdotuksesta yhtyeen nimeksi annettiin pankkitermi P.O.D..

Sandoval on vieraillut Anastacian nimikkoalbumilla kappaleella "I Do". Kappale kertoo sodasta, väkivallasta ja rikoksesta.

Vuonna 2006 Sandoval sijoittui Hit Paraderin Top 100 Metal Vocalists of All Time (100 kaikkien aikojen parasta metallivokalistia) -listalla sijalle 63.

Sandovalin tyttären, Nevaehin etunimi on yleistynyt huomattavasti Sandovalin kerrottua vuonna 2000 että se on "Heaven" (Taivas) väärinpäin. Sandoval on myös esiintynyt paljon julkisuudessa Nevaeh-tyttärensä kanssa, ja kun häneltä kerran kysyttiin tietääkö Nevaeh itse mitä hänen nimensä tarkoittaa, Sandoval vastasi "Hän tietää että hänen isoäitinsä on siellä".

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.