Sonny Barger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ralph Hubert ”Sonny” Barger (s. 8. lokakuuta 1938 Modesto, Kalifornia, Yhdysvallat) on Helvetin enkeleiden Kalifornian Oakland-osaston perustajajäsen. Barger liittyi Helvetin enkeleihin vuonna 1957. Barger värväytyi armeijaan vuonna 1954 jo 16-vuotiaana, mutta 14 kuukauden palveluksen jälkeen armeija sai selville että hän on alaikäinen ja Barger erotettiin. Hän on myös yksi Rolling Stonesin pahamaineisen vuoden 1969 Altamontin konsertin Helvetin enkeleihin lukeutuneista järjestysmiehistä.

1980-luvun alussa Bargerin terveys oli vaakalaudalla, sillä hänellä todettiin kurkunpään syöpä. Hänelle tehtiin kurkunpään poistoleikkaus jossa poistettiin imusolmukkeet ja äänihuulet. Lisäksi hänelle tehtiin aukko kurkkuun hengittämistä ja puhumista varten. Nykyisin Barger asuu Arizonassa ja harrastaa moottoripyöräilyä edelleen. Hän ajaa Harley-Davidsonillaan päivittäin ja vierailee kokoontumisajoissa eri puolilla Yhdysvaltoja ja Eurooppaa.

Hunter S. Thompson on kuvannut oman kokemuksensa Bargerin ja moottoripyöräjengin elämästä kirjassaan Hell’s Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs. Todenmukaisemmin Bargerin elämää ovat kuvanneet Keith ja Kent Zimmerman kirjassa The Life and Times of Sonny Barger and The Hell’s Angels Motorcycle Club (2000), jossa hän kertoo vaiheistaan omin sanoin. Teos on myös suomennettu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.