Son Chae-young

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chaeyoung
손채영
Chaeyoung tammikuussa 2019
Chaeyoung tammikuussa 2019
Henkilötiedot
Koko nimi Son Chae-young
Syntynyt23. huhtikuuta 1999 (ikä 23)
Soul, Korean tasavalta
Ammatti laulaja, räppäri, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Chaeyoung
Laulukielet korea, japani, englanti
Aktiivisena 2015-
Tyylilajit k-pop
Yhtyeet Twice
Levy-yhtiöt JYP Entertainment
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus

Son Chae-young (hangul: 손채영; hanja: 孫彩瑛; uudistettu latinisaatio: Son Chae-yeong; s. 23. huhtikuuta 1999 Soul, Etelä-Korea) on eteläkorealainen laulaja ja lauluntekijä. Hän on Twice-yhtyeen räppäri ja vokalisti sekä sen toiseksi nuorin jäsen.[1][2]

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänet valittiin Twice-yhtyeen jäseneksi Sixteen-tositelevisio-ohjelman kilpailun perusteella.[2]

Chaeyoung ja yhtyeen toinen jäsen Tzuyu valmistuivat vuonna 2019 Hanlimin taiteellisesta koulusta Soulista.[3]

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yes, I am Chaeyoung (valokuvakirja, 20.2.2023)[4]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Twicen diskografia
Lauluntekijänä
Vuosi Kappale Albumi Yhteistyössä Viitteet
2016 "Precious Love" Page Two J.Y. Park [5]
2017 "Eyes, Eyes, Eyes" Signal Jihyo [6][7][8]
"Missing U" Twicetagram Earattack, Dahyun [6]
"Don't Give Up" [6]
2018 "Sweet Talker" What Is Love? Jeongyeon [6][9]
"Young & Wild" Yes or Yes Kim Hyun-yoo [6][10]
2019 "Strawberry" Fancy You Kim Eun-su [6][11]
"21:29" Feel Special Kaikki Twicen jäsenet [6][11][12]
"How U Doin'" &Twice Risa Horie [13][14]
2020 "Sweet Summer Day" More & More Jeongyeon [6][15][16]
"Handle It" Eyes Wide Open [17]
2021 ”The Feels” (koreankielinen versio) Formula of Love: O+T=<3
2022 ”Basics” Between 1&2 [18]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sixteen (2015)[2]
  • Suwon K-pop Super Concert (2016)[19]
  • Saturday Night Live (2016)[20]
  • Battle Trip (2019)[21]
  • Hometown Report (2020)[22]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chaeyoung of Twice: she’s creative, artistic and determined South China Morning Post. 16.5.2020. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  2. a b c Everything to Know About K-Pop Group Twice Time. Viitattu 3.11.2020.
  3. TWICE stars' high school graduation beats ordinary ceremony koreatimes.co.kr. 13.2.2019. Viitattu 5.5.2021. (englanniksi)
  4. https://twitter.com/JYPETWICE/status/1612290544323145728/photo/1
  5. 소중한 사랑 www.melon.com. Viitattu 3.11.2020. (koreaksi)
  6. a b c d e f g h 저작자 저작물 조회 팝업 | 전체검색 | 한국음악저작권협회 www.komca.or.kr. Viitattu 3.11.2020.
  7. Twice Talks Global Success & What's Next for the Girl Group Billboard. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  8. Jihyo of Twice: courageous lead singer and source of strength South China Morning Post. 1.3.2020. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  9. Jeongyeon of Twice: family means everything to caring songwriter South China Morning Post. 6.5.2020. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  10. 트와이스 채영 "표현하고 싶은 걸 표현할 수 있는 게 자유라고 생각해요." | 지큐 코리아 (GQ Korea) GQ Korea. 20.8.2019. Viitattu 3.11.2020. (koreaksi)
  11. a b Lai FrancesPublished: November 5, 2019: Asia's Top-Selling Girl Group TWICE Reflect On Their Bond, Fourth Anniversary PopCrush. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  12. Twice 'Feel Special' On Inspiring New Single and EP: Listen Billboard. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  13. How u doin' 歌詞「TWICE」ふりがな付|歌詞検索サイト【UtaTen】 UtaTen. Viitattu 3.11.2020. (japaniksi)
  14. TWICE、日本2ndアルバム『&TWICE』発売 チェヨンが初の作詞作曲に参加した楽曲も Real Sound|リアルサウンド. Viitattu 3.11.2020. (japaniksi)
  15. The Korea Herald: Twice sings deep longing for love in ‘More & More’ www.koreaherald.com. 1.6.2020. Viitattu 3.11.2020. (englanniksi)
  16. 4 Takeaways From TWICE's New Album 'More & More' Time. Viitattu 3.11.2020.
  17. https://twitter.com/jypetwice/status/1314943774875762689 Twitter. Viitattu 3.11.2020.
  18. Twice Detail Their "Absolutely Magical" Growth And How 'Between 1&2' Expands On Their Relationship With Fans grammy.com. Viitattu 27.8.2022. (englanniksi)
  19. SBS 뉴스,SBS연예뉴스: I.O.I·트와이스·여자친구 등 출격…수원 K팝 슈퍼콘서트, 걸그룹 대축제 SBS연예뉴스. 14.6.2016. Arkistoitu 5.6.2020. Viitattu 3.11.2020. (koreaksi)
  20. Guest appearance of Twice in 'Saturday Night Live' gives show the highest rating of this season [VIDEO] kpopstarz.com. 25.11.2016. Viitattu 7.5.2021. (englanniksi)
  21. TWICE’s Maknae Line To Plan Their Own Vacay On “Battle Trip,” With The Boyz’s Ju Haknyeon As Special MC soompi.com. 10.5.2019. Viitattu 2.5.2021. (englanniksi)
  22. TWICE try their hand at planting rice on 'Hometown Report' allkpop.com. 3.7.2020. Viitattu 30.8.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]