Solid Base

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Solid Base

Tiedot
Toiminnassa 1994–2002
Tyylilaji eurodance
Kotipaikka Ruotsin lippu Ruotsi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Mattias Eliasson
Jonas Eriksson
Thomas "Teo T" Nordin
Isabelle Heitman

Levy-yhtiö

Remixed records

Solid Base oli ruotsalainen eurodancemusiikkia esittävä yhtye. Tuottajakaksikko Mattias Eliasson ja Jonas Eriksson loivat yhtyeen 1990-luvun alussa. Solid Base julkaisi ensimmäiset singlensä vuonna 1994 [1]. Yhtyeen laulajina toimivat Thomas "Teo T" Nordin ja Isabelle Heitman.

Kokoonpano muotoutui, kun rap-musiikkia harrastanut Nordin ystävystyi tuottajien kanssa, kun he olivat luomassa yhtyettä. Eliasson ja Eriksson pyysivät Nordinia arvioimaan Solid Baseen hakeneita räppäreitä. Nordin kokeili itse rap-osuuksien esittämistä, mikä tyydytti tuottajia ja hänet valittiin yhtyeeseen [2]. Heitman valittiin naislaulajaksi reippaan parinkymmenen kandidaatin joukosta.

Kokoonpano menestyi 1990-luvun loppupuoliskolla melko hyvin ympäri Pohjois-Eurooppaa. Yhtyeen keskeiset albumit Finally ja The Take Off kohosivat myös Suomessa myydyimpien levyjen top 10 -listalle. Debyyttialbumi Finally oli parhaimmillaan Suomen virallisen listan sijalla 2 [3].

Solid Basen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa "Mirror, Mirror", "You Never Know" ja "This Is The Summer".

Yhtye hiipui vuonna 2002 julkaistun In Action -albumin jälkeen. Solid base palasi vuonna 2013 ja on keikkaillut ahkerasti myös Suomessa.. Paluusingle "WET" julkaistiin 16.9.2015.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.