Sokeva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sokeva Oy
Perustettu 1997[1]
Toimitusjohtaja Markku Kärppä[1]
Kotipaikka Vantaa [1]
Liikevaihto 5,7M € (2017)[1]
Liikevoitto 203k (2017)[1]
Henkilöstö 25 (2017)[1]


Sokevan pääkonttori ja varasto Vantaan Tikkurilantiellä.

Sokeva Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka omistaa Näkövammaisten Keskusliitto. Sokeva valmistaa maalaustyövälineitä ja kiinteistönhuoltoaineita. Sokevan tuotantolaitos sijaitsi Vantaan Korsossa vuoteen 2015 saakka.

Yhtiö harjoittaa valmistusta, maahantuontia sekä jakelua.

Sokevan siveltimet valmistetaan Suomessa kotimaisista, korkealaatuisista raaka-aineista, osa edelleen käsityönä. Yhtiö hyödyntää voimakkaasti kotimaisia alihankkijoita. Rakennusten huoltoon ja elinkaareen vaikuttavat kiinteistöhuoltoaineet ovat biohajoavia ja myrkyttömiä.

Vuonna 2012 Suomalaisen Työn Liitto myönsi Sokevalle Yhteiskunnallinen yritys -tunnusmerkin. Merkin perusteina on muun muassa, että yritys käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen joko kehittämällä omaa toimintaansa tai lahjoittaen sen toiminta-ajatuksensa mukaisesti.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokeva perustettiin vuonna 1956 harjoittamaan teollista toimintaa sekä palvelemaan näkö­vammaisia käsityöntekijöitä toimittamalla heille raaka-aineita ja markkinoimalla heidän valmistamiaan tuotteita. Vuonna 1997 käsityötoiminta ja teollinen toiminta eritytettiin. Teollinen toiminta yhtiöitettiin osakeyhtiöksi, Sokeva Oy:ksi. Käsityötoiminta toimii nykyisin Annansilmät-Aitan nimen alla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Vainu.io search.vainu.io.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]