Simutrans

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simutrans
Simutrans logo.png
Kehittäjä Hansjörg Malthaner (–2004)
Markus "Prissi" Pristovsek (2004–)
Julkaisija Simutrans Development Team
Jakelija Simutrans Development Team
Julkaistu 6. maaliskuuta 1999
Lajityyppi kaupunginrakennuspeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta BeOS, Linux, Mac OS X, Windows
Lisenssi Artistic License
Vaatimukset SDL (Linux), Allegro (BeOS)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Simutrans on Hansjörg "Hajo" Malthanerin kehittämä ilmainen kuljetusyrityksen managerointipeli. Malthaner jätti kehitysyhteisön heinäkuussa 2005. Itse pelin kehittämisen hän oli lopettanut jo aiemmin. Nykyään kehitystiimin johtajana toimii Markus "Prissi" Pristovsek.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simutransissa pelaaja toimii kuljetusyhtiön johtajana tehtävänään kasvattaa pikku yrityksestä suuryritys. Peli tukee kuljetusmuotoina autoja, junia, raitiovaunuja, laivoja sekä lentokoneita. Pelissä on myös mahdollista käyttää ns. aikajana-toimintoa, jolloin erilaisia kuljetusvälineitä saa käyttöönsä ajan kuluessa.

Alun perin Simutransin pelialue muodostui 64×64 pikselin ruuduista, mutta myöhemmin ilmestyi versio, jossa ruutujen tarkkuus on 128×128 pikseliä, mahdollistaen hienommat ja yksityiskohtaisemmat grafiikat sekä 96x96 pikselin ruutuja käyttävä versio, jossa kaikki kuvat on piirretty käsin.

Muokkaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä voi helposti muokata haluamansa laiseksi muokkaamalla erinäisiä sääntötiedostoja. Omien esineiden kuten kulkuneuvojen, teiden, rakennusten lisääminen peliin on myös helppoa pelissä olevan makeobj-ohjelman avulla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]