Siipimies (kirja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Siipimies
Airman
Alkuperäisteos
Kirjailija Eoin Colfer
Kieli englanti
Genre fantasia, sci-fi
Julkaistu 2008
Suomennos
Suomentaja Jaakko Kankaanpää
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2008
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 473
ISBN 978-951-0-33920-6
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Siipimies on Eoin Colferin kirjoittama 19. helmikuuta 2008 ilmestynyt historiallinen fantasiaromaani. Se oli ehdolla Carnegie Medalin saajaksi vuonna 2009. Romaani julkaistiin suomeksi 2008 Jaakko Kankaanpään suomentamana. Kirjan kustansi WSOY.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan tapahtumat alkavat vuoden 1878 Pariisin maailmannäyttelyssä. Salteesaarten kuninkaan vartioon kuuluva Declan on päässyt raskaana olevan vaimonsa kanssa koelennolle kuumailmapallolla, kun synnytys yhtäkkiä alkaa ja lapsi syntyy taivaalla. Niin alkoi Conor Broekhartin lentäjänura. Lapsuutensa hän viettää Irlannin rannikon edustalla sijaitsevalla Salteesaarten kuningaskunnassa. Kerran hän pelastaa kuninkaan tyttären palavasta linnantornista käyttämällä kuningaskunnan lippua laskuvarjona. Tämän seurauksena hän pääsee kuninkaan suosioon.

Conorin elämä kuitenkin muuttuu järkyttävästi, kun vallankaappausta suunnitteleva marsalkka Bonvilian murhaa kuninkaan ja Conorin opettajan. Conorin hän telkeää väärällä nimellä vankilaan. Kahden vankeusvuoden jälkeen Conorilla on suunnitelma. Pian Salteen asukkaat huomaavat salaperäisen ”siipimiehen” liitävän saarten yllä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]