Sigtuna-säätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hotelli- ja konferenssikeskus Sigtunastiftelsen.

Sigtuna-säätiö (ruots. Sigtunastiftelsen) on Ruotsin Sigtunassa toimiva, arvoperustaltaan kristillinen, kulttuurityötä tekevä yksityinen säätiö.[1] Säätiö perustettiin 1910-luvulla. Yhdessä Knut ja Alisa Wallenbergin säätiön kanssa se tukee Sigtunassa toimivien humanistisen lukion ja Sigtunan kansanopiston toimintaa. Säätiön omistuksessa on Sigtunassa toimiva hotelli- ja kongressikeskus Sigtunastiftelsen, joka toimii kirjailijoiden residenssinä ja kohtauspaikkana. Holvikaarineen ja pylväsriveineen hotelli- ja kongressikeskus muistuttaa arkkitehtuuriltaan Välimeren maiden luostareita.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Repo, Nora: Uskontojenvälinen yhteistyö eri pohjoismaissa. (pdf) (s. 34) Uskonnot suomalaisessa yhteiskunnassa. Muistio. 28.7.2008. Hanasaari: Suomen ekumeeninen neuvosto. Viitattu 21.10.2011.
  2. Natalia Erchova & Irina Dergacheva: Kuningaskunnan vanhin kaupunki Suomi, Ruotsi ja Venäjä tuhat vuotta naapureina. Arkistoitu 25.2.2014. Viitattu 21.10.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sigtuna-säätiö.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.