Shutter (vuoden 2004 elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shutter
Shutter-dvd.PNG
Ohjaaja Banjong Pisanthanakun
Parkpoom Wongpoom
Käsikirjoittaja Banjong Pisanthanakun
Sopon Sukdapisit
Parkpoom Wongpoom
Tuottaja Yodphet Sudsawad
Säveltäjä Chartchai Pongprapapan
Pääosat Ananda Everingham
Natthaweeranuch Thongmee
Achita Sikamana
Valmistustiedot
Valmistusmaa Thaimaa
Tuotantoyhtiö GMM
Ensi-ilta 9. syyskuuta 2004
Kesto 97 minuuttia
Alkuperäiskieli thai
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Shutter (ชัตเตอร์ กดติดวิญญาณ) on thaimaalainen vuonna 2004 valmistunut kauhuelokuva, joka kertoo valokuvissa näkyvistä kummituksista. Elokuvan ovat ohjanneet Banjong Pisanthanakun ja Parkpoom Wongpoom. Pääosissa ovat Ananda Everingham, Natthaweeranuch Thongmee ja Achita Sikamana.

Elokuva oli vuoden 2005 Golden Kinnaree Award -sarjan ehdokas parhaasta elokuvasta Bangkok International Film Festival -festivaaleilla. Elokuvan tamilinkielinen uudelleenfilmatisointi Sivi julkaistiin vuonna 2007 ja Masayuki Ochiain ohjaama uudelleenfilmatisointi Shutter vuonna 2008.

Elokuvassa on käytetty valokuvia, joiden väitetään olevan oikeita haamukuvia. Elokuvasta kertovassa dokumentissa kerrotaan, että kuvausten aikana kuvauspaikkana käytetyllä tiellä tekijät ottivat valokuvan, jossa he muutamaa päivää myöhemmin huomasivat selittämättömän hahmon tien vieressä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajaessaan kotiin eräänä iltana Tun ja Jane törmäävät vahingossa naiseen, joka on ylittämässä tietä. Järkyttynyt Jane haluaa tarkistaa, onko nainen kunnossa, mutta Tunin halusta he pakenevat paikalta. Myöhemmin kun Tun on ottamassa kuvia vasta valmistuneesta koululuokasta, hän huomaa pelottavan näköisen hahmon opiskelijoiden välissä. Kun Tun saa kuvat kehitettyä, hän huomaa niissä tuntemattoman hahmon kasvot. Tun ja Jane alkavat tutkia ottamiaan kuvia, joissa esiintyy yhä useammin tuo sama hahmo. Kuvat liittyvät Tunin menneisyyteen, ja Tun saa pian huomata, ettei sitä voi paeta.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ananda Everingham – Tun
  • Natthaweeranuch Thongmee – Jane
  • Achita Sikamana – Natre
  • Unnop Chanpaibool – Tonn
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.