Shiv (DC Comics)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shiv
Luoja(t) Geoff Johns
Lee Moder
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Stars and S.T.R.I.P.E. nro 1 (heinäkuu 1999)
Henkilötiedot
Oikea nimi Cynthia Burman
Status Aktiivinen
Pituus 165 cm
Paino 52 kg
Ryhmäsidokset Epäoikeuden Yhteiskunta
Edelliset ryhmäsidokset Oikeuden Yhteiskunta
Henkilöllisyydet Cindy Burman, Cynthia Ito
Voimat Katso
Suhteet
Sukulaiset Suzanne Ito (äiti, kuollut), Shiro Ito (isä, kuollut), Bobbie Burman (äitipuoli, kuollut)

Cynthia Burman, joka tunnetaan paremmin nimellä Shiv on Geoff Johnsin ja Lee Moderin luoma supersankari, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvakirjoissa. Cindy on sotarikollisen ja superpahis Shiro Iton, a.k.a Dragon Kingin tytär. Cindyllä oli kaunaa Stargirlia eli Courtney Whitmorea vastaan. Hän oli myös Johnny Sorrowin perustaman Injustice Societyn jäsen.[1]

Kuvitteellinen henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cynthia "Cindy" Ito syntyi tohtori Shiro Itolle ja hänen ensimmäiselle vaimolleen Suzanne Itolle Blue Valleyssa, Nebraskassa. Shiro yritti tehdä Cindyllä kokeita, jotka muuttaisivat häntä fyysisesti ja emotionaalisesti. Välttääkseen lisävamman tyttärelleen Suzanne otti Cindyn ja pakeni Blue Valleysta. Lopulta he asettuivat Farmersvilleen, Kaliforniaan. Pelokas Cindy oli huolissaan siitä, että hänen isänsä löytäisi hänet, vaikka Suzanne vakuutti, että he olivat turvassa. Samana iltana Dragon King palasi ja vei Cindyn ja Suzannen takaisin Blue Valleyyn, jossa hän aloitti kokeilunsa. Hän aloitti asettamalla terät tyttärensä ranteisiinsa, mikä antoi hänelle mahdollisuuden tehdä korjaamatonta vahinkoa ympärillään oleville. Hän varttui opiskellessaan kemiaa ja kehittyi hyvin fyysisesti, henkisesti ja koulutuksessaan.

Kun Cindy oli kolmannella luokalla, hän menetti voimiensa hallinnan ja murhasi vahingossa Suzannen. Cindy oli järkyttynyt menetyksestä, josta Dragon King syytti häntä. Ensimmäisenä päivänään neljännellä luokalla Cindy puhui luokassaan äitinsä kuolemasta ja totesi vain, ettei hän kuitenkaan pitänyt äidistään. Tämän jälkeen hänen isänsä haki Cindylle uutta hoitajaa, mutta ensimmäinen nainen ei selvinnyt tuntemattomista syistä. Sitten hän kidnappasi Bobbie Burmanin ja teki hänestä Cindyn hoitajan ja julkisen äitipuolen, jolloin Cindy vaihtoi sukunimensä Burmaniksi. Äitinsä kuoleman jälkeen Cindyn persoonallisuus alkoi muuttua viskoosimmaksi ja ovelammaksi nuoreksi tytöksi. Hänestä tuli koulun ilkein tyttö neljännellä luokalla, ja hän jatkoi tyrannimaista hallintoaan pitkälle Blue Valley High Schoolin vuosiin.

Vuoteen 2018 mennessä Cindy oli päächeerleader, suosittujen tyttöjen paras ystävä, ja hänellä näytti olevan kaikki mitä toivoa saattoi. Hän vastusti Yolanda Montezia oppilaskunnan puheenjohtajaksi mutta oli kateellinen Yolandan suhteesta Henry King Jr.:n kanssa. Hänen isänsä antoi hänelle myös tehtävän päästä lähelle Henryä nähdäkseen, osoittiko hän isänsä kaltaisia ​​telekineettisiä voimia. Eräänä päivänä hän näki Henryn näyttävän ystävilleen yläosattomia kuvia, jotka Yolanda oli lähettänyt hänelle edellisenä iltana. Cindy nappasi puhelimen Henryn käsistä ja näki kuvat, vaikka Henry otti puhelimen nopeasti takaisin. Vaaleissa Cindy lähetti kuvat koko opiskelijakunnalle ja tiedekunnalle. Hän nöyryytti Yolandaa ja pakotti eron hänen ja Henryn välillä. Cindy alkoi sittemmin heti seurustella Henryn kanssa. [2]

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cindy Burmania esittää Meg DeLacy CWn supersankari sarjassa Stargirl. Sarjassa Cindy yritti seurata isänsä jalanjälkiä ja toimi aluksi Stargirlin vihollisena, mutta hänestä tuli myöhemmin Courtneyn ja muiden JSAn jäsenten ystävä, sekä JSAn jäsen. Hänet tunnettiin myöhemmin lempinimellä Dragon Queen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Shiv screenrant.com. en
  2. Shiv comicvine.gamespot.com. en