Shelley Morrison

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shelley Morrison

Shelley Morrison, oik. Rachel Mitrani, (26. lokakuuta 1936 New York City1. joulukuuta 2019[1]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan myös nimellä Rachel Domínguez, jota hän käytti lähinnä uransa alkuaikoina. Morrison on näytellyt elokuvissa, teatterissa ja televisiossa 1960-luvulta lähtien. Hänet tunnetaan luultavasti parhaiten rooleista tv-sarjoissa General Hospital ja Will & Grace.

Morrison syntyi 26. lokakuuta vuonna 1936 New York Cityssä New Yorkin osavaltiossa sefardijuutalais-espanjalaiseen perheeseen. Hänen isänsä kuoli Morrisonin ollessa vasta nuori tyttö ja hän muutti äitinsä kanssa Los Angelesiin, Kaliforniaan. Morrison opiskeli myöhemmin Los Angeles City Collegessa.

Vaikka Morrison luultavasti tunnetaan parhaiten 1990-luvulla alkaneesta tilannekomediasta Will & Grace ja muista vierailuistaan tv-sarjoihin, on hän esiintynyt myös monessa elokuvassa kuten Kultakahle (1965) ja Avioero amerikkalaisittain (1967). Vuonna 1999 Morrison teki vierailun tv-sarjaan Will & Grace. Hänen hahmonsa Rosario Salazarin piti esiintyä vain yhdessä jaksossa, mutta katsojat pitivät hänestä ja Rosario päätettiin pitää sarjassa. Morrison esitti häntä aina sarjaan loppuun saakka vuoteen 2006 asti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]