Shannon Hoon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Richard Shannon Hoon (26. syyskuuta 196721. lokakuuta 1995) oli yhdysvaltalaisen Blind Melon -yhtyeen päälaulaja ja lauluntekijä. Hän oli myös vierailevana artistina useilla Guns N' Rosesin kappaleilla.

Hoon syntyi Lafayettessa Indianan osavaltiossa. Hän otti puhuttelunimekseen toisen nimensä Shannonin sekaantumisen estämiseksi, sillä myös hänen isänsä etunimi oli Richard. Hoon harrasti nuorena urheilua ja liittyi valmistuttuaan paikalliseen Styff Kytten -yhtyeeseen.

Hoon muutti Los Angelesiin ja tapasi Brad Smithin ja Rogers Stevensin, joista tuli hänen yhtyetovereitaan. Blind Melon perustettiin 1989 ja se sai vuonna 1991 levytyssopimuksen Capitol Recordsilta. Debyyttialbumi oli Blind Melon (1992).

Hoon sai vuonna 1995 tyttöystävänsä Lisa Crousen kanssa tyttären Nico Blue. Samana vuonna ilmestyi Soup, Blind Melonin viimeinen albumi, joka julkaistiin Hoonin ollessa vielä elossa. Pari kuukautta sen ilmestymisen jälkeen huumausaineongelmista kärsinyt Hoon menehtyi New Orleansissa kokaiinin yliannostukseen. Hänet haudattiin Daytoniin, kotiosavaltioonsa Indianaan.

Blind Melon hajosi muutamia vuosia Hoonin kuoleman jälkeen, vaikka se on sittemmin perustettu uudelleen eri laulajan kanssa. Vuonna 1996 julkaistiin Hoonin tyttären mukaan nimetty kolmas albumi Nico.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shannon Hoonin kuva

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.