Shabba Ranks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shabba Ranks
Henkilötiedot
Koko nimi Rexton Rawlston Fernando Gordon
Syntynyt7. tammikuuta 1966 (ikä 58)
Muusikko
Taiteilijanimi Shabba Ranks
Mr. Loverman
Aktiivisena 1985–
Tyylilajit dancehall, reggae, ragga
Levy-yhtiöt Epic (1991–1996)
Aiheesta muualla
mr-vegas.com

Shabba Ranks (oik. Rexton Rawlston Fernando Gordon, s. 17. tammikuuta 1966 Sturgetown, Saint Ann, Jamaika) on jamaikalainen ragga-artisti.

Shabba oli suosituin artisti lajityypissään ennen Shaggya. Hän teki yhteistyötä monien tunnettujen brittiläisten ja yhdysvaltalaisten alan henkilöiden kuten KRS Onen, Chubb Rockin, Coccoa Tean, Crystalin, Mykal Rosen, Johnny Gillin ja jopa rock and rollin pioneerin Chuck Berryn kanssa.

Shabba Ranksin tunnetuin kappale hänen kotimaansa ulkopuolella on ”Mr. Loverman”. Muita suosittuja kappaleita ovat muun muassa ”Respect”, ”No Mama Man”, ”Get Up Stand Up and Rock”, ”Caan Dun” ja ”Ting A Ling”. Useiden kappaleiden sanoitukset olivat alatyylisiä ja jyrkästi homoseksuaalisuutta vastustavia, mihin myös hänen lopullinen kansainvälinen läpimurtonsa kariutui. Shabba ei kuitenkaan ollut ainoa lajissaan, vaan homofobiset näkemykset kuuluvat melko olennaisena osana myös muiden suosittujen jamaikalaisten ragga-artistien kuten Buju Bantonin, Beenie Manin, Elephant Manin ja Sizzlan kappaleiden sanoituksiin. Kiistellystä maineestaan huolimatta Shabba Ranks sai kaksi Grammy-palkintoa.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.