Sephiroth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee pelihahmoa. Kabbalan elämän puusta kertoo Sefirot. Sephiroth-nimellä esiintyy myös ruotsalainen dark ambient -artisti Ulf Söderberg.
Sephiroth Tetsuya Nomuran kuvittamana.

Sephiroth on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy roolipelissä Final Fantasy VII, ja on pelin päävihollinen. Kuten muutkin pelin hahmot, Sephirothin on suunnitellut Tetsuya Nomura. Alkuperäisen pelin lisäksi hahmo nähdään myös pelin oheistuotteina syntyneissä elokuvissa Final Fantasy VII: Advent Children, Last Order: Final Fantasy VII sekä pelissä Crisis Core: Final Fantasy VII"Before Crisis: Final Fantasy VII" "Dissidia: Final Fantasy" ja "Dissidia 012 Duodecim: Final Fantasy". Sephiroth on noussut varsin suosituksi hahmoksi, ja on todennäköisesti Final Fantasy-pelisarjan suosituin konna. Sephiroth on myös toistuvasti ollut ensimmäisten joukossa eri Internet-sivustojen pitämissä hahmoäänestyksissä, kuten GameFAQs-sivuston pitämässä "Got Villains?" -äänestyksessä.[1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Final Fantasy VII:ssä päätavoitteeksi muodostuu valkeahiuksisen Sephirothin jahtaaminen, joskin hahmosta kerrotaan toistaiseksi hyvin vähän. Pelin edetessä voi löytää hänestä kertovia tiedonmurusia.

Sephirothin äidiksi kutsutaan Jenova-nimistä, avaruudesta maahan saapunutta olentoa. Todellisuudessa Sephirothin vanhemmat ovat tavallisia ihmisiä. Hänen vanhempansa, professori Hojo ja tutkija Lucrecia, löysivät toisensa heidän osallistuessaan professori Gastin Jenova Projektiin. Tutkimusten aikana Lucrecia alkoi odottaa lasta Hojolle. Mielipuolisessa kokeilunhalussaan Hojo tarjosi syntymättömän lapsensa ihmiskokeeseen jossa Jenovan soluja ruiskutettiin Sephirothiin tuon ollessa vielä kohdussa.

Sephirothin synnyttyä Hojo vei hänet Lucrecialta, ja Sephiroth päätyi kasvatettavaksi jossain, päätyen lopulta ylimmän luokan SOLDIER upseeriksi. SOLDIER urallaan ja myöhemmin Sephiroth käytti aseenaan pitkää Masamune katanaa. Jenovan solut hänessä antoivat hänelle kyvyn niihin uskomattomiin suorituksiin joista häntä ajan mittaan ylistettiin.

Nibelheim-tehtävän aikana Sephiroth sai käsiinsä materiaalia joista hän sai selville menneisyytensä. Mitään tietojen oikeellisuudesta ei tiedetä, mutta ne saivat Sephirothin ensin pitämään itseään ja Jenovaa viimeisinä Muinaisina, Planeetan omana kansana. Tavalliset ihmiset ovat petturi-Muinaisten jälkeläisiä ja hänessä kuohahti viha ihmisiä kohtaan, joka sai hänet tuhoamaan Nibelheimin. Hän tosin kohtasi loppunsa vain hieman myöhemmin.

Viiden vuoden aikana Sephirothin ruumis ajelehti Lifestreamissa pohjoiseen, paikkaan mihin ilmeisesti Jenovan meteori oli osunut aiheuttaen suuren kraatterin, jota Planeetta koetti edelleen parantaa itsestään. Hänen mielensä oli vaellellut Elämän virrassa ja hän oli saanut selville, että Jenova oli avaruudessa matkaava tuhoaja, tarkemmin ottaen virus, joka oli tappanut Muinaiset. Sephiroth omaksui roolinsa nopeasti; hän tekisi samoin. Hän hankki Mustan Materian itselleen kutsuakseen uuden meteorin. Sen olisi tarkoitus aiheuttaa sellainen vamma, että Planeetta käyttäisi valtavat määrät voimaansa sen parantamiseen. Sephiroth olisi vamman keskuksessa odottamassa ja imisi kaiken energian itseensä, jolloin hänestä tulisi jotain jumalan kaltaista.

Sephiroth on periaatteessa kuolematon, sillä muun muassa Cloud Strifen ns. "pimeä puoli" pyrkii jatkuvasti herättämään Sephirothin takaisin kuolleista, ja Cloudin kyvyttömyys päästä irti mielensisäisestä pahuudestaan pitää Sephirothin täten "hengissä".

Sephirothin yli-inhimillisyys sekä hänen Jenova-solunsa tekevät hänestä luonnottoman voimakkaan taistelijan; hänen taistelutaitonsa sekä kykynsä parantaa itse itsensä tekee hänestä lähes voittamattoman.

Esiintyminen muissa peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sephiroth on monien muiden Final Fantasy -hahmojen tavoin nähty myös Kingdom Hearts -peleissä. Ensimmäisessä ja toisessa pelissä Sephiroth nähdään vapaavalintaisena pomotaisteluna, ja molemmissa Sephiroth on pelin vahvin vihollinen.

Sephiroth on esiintynyt myös taistelupelissä Ehrgeiz ja tulee olemaan mukana myös PlayStation Portablen peleissä Dissidia: Final Fantasy ja "Dissidia 012 Duodecim: Final Fantasy".

Sepiroth lisättiin pelattavaksi hahmoksi Super Smash Bros Ultimateen joulukuussa 2020.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. GameFAQs - Got Villains? GameFAQs. (englanniksi)
  2. Sephiroth saapuu Super Smash Bros. Ultimate -peliin DLC-taistelijana! www.nintendo.fi. Viitattu 16.7.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]