Sepän lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sepän lukio

Sepän lukio on Jyväskylässä sijaitseva lukio, joka perustettiin 2009. Tällä hetkellä rakennuksessa toimii Jyväskylän Lyseon lukio ja Gradia Liiketalous.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisäilmaongelmien vuoksi Vaajakosken lukio päätettiin siirtää vuonna 2007 väistötiloihin, joiksi Jyväskylän maalaiskunta valitsi Jyväskylän kaupungin tarjoamat Harjun ammattiopiston saneeratut tilat Jyväskylän keskustasta. Kun kaupungin ja maalaiskunnan yhdistymisestä päätettiin 2008 ja kun myös entisen maalaiskunnan Palokan lukio joutui myöhemmin sisäilmaongelmien takia väistöön samoihin tiloihin, nähtiin uudessa kaupungissa tarkoituksenmukaiseksi yhdistää lukiot Haahtelan konsulttitoimiston laatiman lukioverkkoselvityksen pohjalta, vaikka vielä keväällä 2008 maalaiskunta oli päättänyt molempien yläaste-lukioiden rakentamisesta entisille paikoilleen. Runsaasta keskustelusta ja laajasta vastustuksesta huolimatta kaupungin sivistyslautakunta lakkautti Vaajakosken ja Palokan lukiot ja perusti syksystä 2009 alkaen Harjun tiloihin Sepän lukion, jonka rehtori on Yrjö Damskägg.

Jyväskylän Lyseon lukio muutti Sepän lukioon vuonna 2017, kun Lyseo-rakennus julistettiin käyttökelvottomaksi sisäilma- ja homeongelmien takia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.