Schildtin lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Schildtin lukio on Jyväskylässä sijaitseva lukio. Lukio syntyi vuoden 2015 alussa, kun Cygnaeus-lukio ja Voionmaan lukio yhdistyivät Schildtin lukioksi. Syksyllä 2018 toimipisteet muuttivat yhteisiin tiloihin Viitaniemeen. Lukiossa opiskelee yli 1 200 opiskelijaa, ja se on Suomen suurin lukio.

Schildtin lukio on yksi kolmestatoista Suomen Olympiakomitean hyväksymästä valtakunnallisesta urheilulukiosta, lukion urheilulinjalla opiskelee noin 150 opiskelijaa. Lukiossa toimii myös musiikkilinja sekä matemaattis-luonnontieteellinen linja. Schildtin lukiosta osallistuu vuosittain satoja opiskelijoita erilaisiin kansainvälisiin vaihtoihin, tiedekouluihin ja muihin aktiviteetteihin. Lukiolla on eurooppalainen yhteistyöverkosto ja kumppanuuskouluja mm. Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Suomen ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu toimi Voionmaan kampuksen paikalla vuosina 1864–1973, jolloin koulun nimi oli Jyväskylän tyttölyseo (aluksi Yksityisten Tyttökoulu Jyväskylässä).

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän organisaatio- ja nimiuudistuksen myötä Schildtin lukio on ollut osa Gradia-lukioita 1.1.2018 alkaen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]