Sasha Cohen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sasha Cohen
Cohen Halifaxissa vuonna 2009.
Cohen Halifaxissa vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt26. lokakuuta 1984 (ikä 38)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Taitoluistelija
Pituus 158 cm
Entiset valmentajat John Nicks, Rafael Arutyunyan, Tatiana Tarasova, Robin Wagner
Koreografi(t) Lori Nichol, Nikolai Morozov, David Wilson, Tatiana Tarasova, Marina Zueva, Igor Shpilband, Robin Wagner, Ekaterina Gordeeva
Luisteluseura Orange County FSC
Aloittanut 1992
Lopettanut 2010
Aiheesta muualla
www.sashacohen.com

Alexandra Pauline "Sasha" Cohen (s. 26. lokakuuta 1984) on yhdysvaltalainen taitoluistelija. Cohen syntyi Westwoodissa, Los Angelesissa. Hänen äitinsä, Galina Feldman, on ukrainalaissyntyinen entinen balettitanssija, isä Roger Cohen taas juutalaisamerikkalainen konsultti. Cohen aloitti voimistelun nuorella iällä, mutta vaihtoi taitoluisteluun ollessaan seitsemänvuotias.

Hänen parhaat sijoituksensa ovat vuoden 2006 Torinon talviolympialaisten hopea sekä MM-kisojen hopea vuosina 2004 ja 2005.[1]

Sasha Cohenin valmentajana toimi John Nicks kesään 2002 asti, kunnes hän muutti Connecticutin Simsburyyn tullakseen venäläisen Tatiana Tarasovan valmennettavaksi. Tarasova paransi muun muassa Cohenin askelsarjoja ja koreografioi tämän Joutsenlampi-ohjelman. Tarasovan valmennuksen alaisena Cohen onnistui ensimmäisen kerran kolmois-kolmois-yhdistelmän teossa kilpailussa. Vuonna 2004 Cohen vaihtoi taas valmentajaa, tällä kertaa Robin Wagneriin, joka tunnetaan olympiavoittajan Sarah Hughesin valmentajana. Joulukuussa 2004 Cohen palasi Kaliforniaan vanhan valmentajansa John Nicksin luo valmistautumaan Torinon talviolympialaisia varten. Nicksillä on syvä asiantuntemus uudesta ISU:n arvostelujärjestelmästä ja auttoi Cohenia parantamaan piruettien ja liukujen vaikeustasoja sekä maksimoimaan suorituksensa uuden pisteytysjärjestelmän alla.

Cohen tunnetaan erittäin lahjakkaana luistelijana. Hänen voimistelijataustansa on ollut hyötyä, sillä yksi Cohenin tunnusmerkeistä on hänen erinomainen notkeutensa. Hänen vaakojensa sanotaan olevan luistelumaailman parhaita juuri notkeuden ja asentojen hallinnan vuoksi. Hän on ainoa luistelija, joka on saanut tason +3 vaaoilleen uudessa pisteytysjärjestelmässä. Cohen tunnetaan myös vaikeista asennoista pirueteissa. Viime aikoina hän on lisännyt Bielmann-piruetin repertuaariinsa.

Cohen päätti olla kilpailematta kaudella 2006-2007 ja kiertää Stars on Ice -kiertueen mukana. Nettisivuillaan hän kertoo mahdollisesti palaavansa kilpailuihin kaudella 2008–2009 ja vuoden 2010 Vancouverin olympialaisiin[2].

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cohen on myös kokeillut näyttelemistä. Hän esittää pienroolia live-elokuvassa Bratz: The Movie ja teki cameo-roolin Las Vegasin kolmannen tuotantokauden 22. jaksossa. Lisäksi hän on näytellyt elokuvassa Moondance Alexander.

Cohenin sijoituksia kansainvälisissä kisoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2006 MM-kisat 3.
  • 2006 Talviolympialaiset 2.
  • 2005 MM-kisat 2.
  • 2004 MM-kisat 2.
  • 2003 MM-kisat 4.
  • 2002 MM-kisat 4.
  • 2002 Talviolympialaiset 4.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sasha Cohen.