Sandaali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sandaalit

Sandaali on yleensä koroton, avoin jalkine, jossa on vain pohja ja kiinnityshihnat jalan päällä. Sandaalit jättävät suurimman osan jalasta paljaaksi (erityisesti varpaat). Sandaaleita käytetään erityisesti lämpimissä maissa ja muuallakin kesäisin, jolloin sää on lämmin. Sandaaleita on monia erilaisia, ja niiden pohja voi olla valmistettu esimerkiksi korkista, puusta, kumista tai nahasta. Kiinnityshihnat voivat kulkea joko isovarpaan ja etuvarpaan välistä tai koko jalkapöydän yli. Jalkineessa voi olla myös kiinnitysremmi kantapään ympäri.

Sandaaleja ovat käyttäneet niin egyptiläiset, japanilaiset kuin Lähi-idän kansatkin. Lännessä sandaalien käyttö yleistyi 1940-luvulla. Aluksi sandaalit olivat lasten jalkineita, mutta ne yleistyivät pian myös aikuisilla. Egyptiläisillä oli tapana piirtää pahimman vihollisensa kuvan sandaalinsa pohjaan, jotta vihollinen liiskautuisi jokaisella otetulla askeleella.

Sandaletti on sandaalin juhlavampi, korollinen muoto.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vieraat ja avustajat Amoriini.com. Arkistoitu 3.11.2009. Viitattu 9.8.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.