Saint-Paul-de-Vence

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saint-Paul-De-Vencen taidegallerioita.

Saint-Paul-de-Vence on Ranskan kunta Alpes-Maritimes-departementissa Provence-Alpit-Rivieran hallintoalueella. Se sijaitsee Ranskan Rivieralla parikymmentä kilometriä Nizzasta länteen ja saman verran Antibesista pohjoiseen ja on yksi Ranskan tunnetuimmista matkailukohteista keskiaikaisine kylineen ja sen kymmenine taidekauppoineen.[1] Vuonna 2015 kunnassa oli 3 451 asukasta. Pinta-alaltaan se on 7,26 neliökilometriä ja väentiheys on näin 475 asukasta neliökilometrillä.

Saint-Paul-de-Vencen naapurikunnat ovat pohjoisessa Vence, idässä ja etelässä Cagnes-sur-Mer ja lännessä La Colle-sur-Loup.

Vanhankaupungin muurit rakennettiin alun perin 1400-luvun alussa, ja nykyiset muurit ovat 1500-luvun keskivaiheilta. Myös valtaosa rakennuksista on vanhoja, sillä kylä kuihtui keskiajan jälkeen pitkäksi aikaa. Saint-Paul-de-Vencen uusi nousu alkoi 1920-luvulla, kun monet kuvataiteilijat löysivät seudun. Taiteilijoiden silloinen tapaamispaikka on nykyisinkin toimiva hotelli ja ravintola Auberge de la Colombe d’Or, ”kultaisen kyyhkysen majatalo”. Sen seinillä on muun muassa Pablo Picasson ja kylän tunnetuimman asukkaan Marc Chagallin töitä. Chagall on myös haudattu tänne.[1]

Saint-Paul-de-Vencen kylän lähellä sijaitsee modernin taiteen museo Fondation Maeght.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kuorsalo, Anne: Saint-Paulun ja Vencen maisemissa (PDF) Rivieran Suomi-seura. Viitattu 22.7.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: fr:Saint-Paul-de-Vence