Sébastien Tellier

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sébastien Tellier
Sébastien Tellier au Printemps de Bourges.jpg
Tellier Printemps de Bourges -musiikkifestivaaleilla vuonna 2008.
Syntynyt 22. helmikuuta 1975 (ikä 42), Le Plessis-Bouchard
Kotipaikka Ranskan lippu Ranska
Tyylilajit elektroninen musiikki, rock
Ammatit muusikko, lauluntekijä
Soittimet laulaja
Levy-yhtiöt Record Makers
Ed Banger Records

Sébastien Tellier (s. 22. helmikuuta 1975, Le Plessis-Bouchard) on ranskalainen muusikko ja lauluntekijä. Air-yhtye löysi ja otti hänet Record Makers -levymerkilleen.

Tellierin kotikutoista tyyliä on verrattu muun muassa Syd Barrettiin ja Serge Gainsbourgiin. Hänen esikuviinsa kuuluvat The Bee Gees, The Eagles, The Beach Boys, Michael Jackson, Prince sekä Robert Wyatt.[1] Kappale Fantino (albumilta L'incroyable Vérité) on osa Sofia Coppolan elokuvan Lost in Translationin (2003) elokuvamusiikkia. Vuonna 2004 Sébastien Tellier sävelsi myös Narco-elokuvan elokuvamusiikin.

Tellier soittaa levyillään itse useimmat instrumenttiosuudet ja laulaa, useimmin englanniksi. Toisella albumilla Politics sovitukset ovat saaneet täydennystä jousista ja puhallinsoittimista. Tellierin uusinta albumia Sexuality on ollut tuottamassa Guy-Manuel de Homem-Christo Daft Punk -yhtyeestä. Tellier suosittelee musiikkiaan kuunneltavaksi yksin ja kynttilän valossa.

Hänen tavaramerkkinsä on mustat aurinkolasit.

Eurovision laulukilpailu 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sébastien Tellier edusti Ranskaa Eurovision laulukilpailussa Belgradissa toukokuun 24. päivänä kappaleella Divine, joka löytyy hänen uudelta albumilta Sexuality. Finaalissa kappale sijoittui sijalle 18 ja sai 47 pistettä. Aluksi kappale levytettiin kokonaan englanniksi, mutta tämä herätti kuitenkin vastustusta Ranskan parlamentissa. Tämän takia uuteen versioon lisättiin 13 ranskan kielistä sanaa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sébastien Tellier Myspace-sivustolla (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.