Särkänniemen Tornado

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tornado

Särkänniemen Tornado.jpg
Tornadon vaunut radan viimeisessä mutkassa

Kesto∼140 s Pituus700 m
Nopeus75 km/h Korkeus25 m
SijaintiSärkänniemi
Suomen lippu Suomi
Rakenneriippurakenteinen
ValmistajaIntamin
Käytössä2001
Juna(t)2 junaa
24 paikkaa/juna
Kapasiteetti1200 henkilöä/tunti
Muualla
RCDBRoller Coaster Database

Särkänniemen Tornado on suomalais-sveitsiläisenä yhteistyönä toteutettu riippurakenteinen (”inverted”) vuoristorata, jossa kuljetaan radan alla. Radan ja vaunut on valmistanut sveitsiläinen Intamin. Se maksoi 50 miljoonaa markkaa, ja on Särkänniemen kaikkien aikojen kallein investointi.

Päästäkseen Tornadoon on oltava vähintään 140 cm pitkä. Tornadossa on nostomäki, joka nousee 25 metrin korkeuteen. Nostomäen jälkeen tulee radan jyrkin ja pisin alamäki sekä silmukka. Tornado kulkee myös Tukkijoen alta, ja se kierähtää ympäri tunnelissa. Juuri ennen viimeistä mutkaa se kierähtää vielä kerran ympäri. Laitteessa on kaksi vaunua, väreiltään punainen ja keltainen.

Radan nimen piti olla alun perin Metro, mutta viime hetkellä ennen avajaisia radan nimi muutettiin Tornadoksi. Rataan lisättiin vuonna 2006 tunneli heti silmukan jälkeen, joka on myös radan nopein kohta.

Tornado on rakennettu maaston mukaan, joten täysin samanlaista ei voi olla missään muualla. Tornado on myös yksi särkänniemen suosituimmista huvilaitteistalähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]