Rullahiihto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rullahiihto on hiihdon kesäinen muoto. Varusteet ovat suksia lukuun ottamatta samanlaiset kuin tavallisessa hiihdossakin. Rullasukset ovat noin metrin mittaiset ja niissä on kumiset (myös muita materiaaleja) renkaat.

Rullasuksilla voi hiihtää molempia tyylejä ja rullahiihto on tärkeä osa hiihtäjien, ampumahiihtäjien ja yhdistetyn urheilijoiden harjoittelua.Hiihtäjille rullahiihto on tärkein lajinomainen harjoitustapa. Huippuhiihtäjillä rullahiihdon osuus muusta harjoittelusta on 30-50%.

Rullahiihto kehittää erityisesti käsien ja ylävartalon lihaksia. Käsien ja potkun liikesuunnat poikkeavat hieman hiihdon liikeradoista.

Rullahiihto ei ole saavuttanut kuntoilijoiden suosiota, mutta sauvarullaluistelu on helpompi (ja usein myös halvempi) vaihtoehto kuntoilijoille kuin rullahiihto.lähde?

Kesäisin kilpaillaan monissa rullahiihtokisoissa, kuten Vuokatin Aateli-Race ja Saku Suverull Virossa. Rullahiihto kuuluu myös kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n lajiohjelmaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kantola, Heikki; Rusko, Heikki: Hiihto sydämen asiaksi, Suomalainen hiihtovalmennus. Jyväskylässä, 1984. ISBN 951-9147-11-X