Royals (kappale)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Royals”
Lorde
Singlen ”Royals” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The Love Club ja Pure Heroine
 Julkaistu 8. maaliskuuta 2013
 Tuottaja(t) Joel Little
 Tyylilaji Taidepop[1], minimaali[2]
 Kesto 03.10
 Levy-yhtiö Universal, Virgin (UMG)
Lorden muut singlet

”Royals”
2013
Tennis Court
2013

"Royals" on uusi-seelantilaisen laulaja-lauluntekijä Lorden kappale hänen ensimmäiseltä, The Love Club-EP:ltä. Se on mukana myös hänen ensimmäisellä studioalbumilla, Pure Heroinella. Kappaleen sanoittivat Lorde ja Joel Little puolessa tunnissa. Työskentelyparin mukaan "Royals" on "vastaus kaikkeen, mitä on popradiossa". Se julkaistiin 8. maaliskuuta 2013 hänen EP:n johdantosinglenä.

Monet kriitikot yllättyivät kappaleen kokonaistuotannosta sekä "Royalsin" viestistä. Vuoden 2013 lopulla kappale listattiin yhdeksi vuoden parhaimmista kappaleista lukuisissa medioissa, kuten Rolling Stonessa, Timessa ja Spinissä.

Royalista tuli kaupallinen menestys, sijoittuen Billboard Hot 100-listan kärkeen yhdeksäksi peräkkäiseksi viikoksi. Se sai samankaltaista menestystä myös monissa muissa valtioissa, kuten Belgiassa, Irlannissa, Kanadassa, Britanniassa ja Uudessa-Seelannissa. Kappale sai myös lukuisia sertifikaatteja monissa maissa, kuten Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Kappaleelle tehtiin myös kaksi erilaista Joel Kefalin ohjaamaa musiikkivideota. Toinen on kansainvälinen versio ja toinen taas Yhdysvaltoihin suunnattu versio. Molemmat sisältävät hidastettuja kohtauksia Lorden koulutovereiden elämästä. Lorde on esittänyt kappaleen lukuisissa tapahtumissa, kuten Late Night with Jimmy Fallonissa, The Ellen DeGeneres Showssa ja Uuden-Seelannin vuoden 2013 musiikkigaalassa. Kappaleen ovat monet artistit coveroineet, kuten Selena Gomez, Mayer Hawthorne, sekä Pentatonix.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lorde: "Royals" spin.com.
  2. Top 10 Songs entertainment.time.com.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Royals (song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.