Royals (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Royals”
Lorde
Singlen ”Royals” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The Love Club ja Pure Heroine
 Julkaistu 8. maaliskuuta 2013
 Tuottaja(t) Joel Little
 Tyylilaji Taidepop[1], minimaali[2]
 Kesto 03.10
 Levy-yhtiö Universal, Virgin (UMG)
Lorden muut singlet

”Royals”
2013
Tennis Court
2013

"Royals" on uusiseelantilaisen laulaja-lauluntekijä Lorden kappale hänen ensimmäiseltä äänitteeltään, The Love Club -EP:ltä. Hän julkaisi sen myös ensimmäisellä studioalbumillaan, Pure Heroinella. "Royals" julkaistiin 8. maaliskuuta 2013 hänen EP:nsä johdantosinglenä. Saman vuoden lopulla kappale listattiin yhdeksi vuoden parhaimmista kappaleista lukuisissa julkaisuissa, kuten Rolling Stonessa, Timessa ja Spinissä.

Kappaleen sanoittivat Lorde ja Joel Little puolessa tunnissa. Littlen mukaan "Royals" on "vastaus kaikkeen, mitä on popradiossa".lähde? Monet kriitikot yllättyivät kappaleen kokonaistuotannosta sekä "Royalsin" viestistä. Julkaisusta tuli kaupallinen menestys, joka sijoittui Billboard Hot 100 -listan kärkeen yhdeksäksi peräkkäiseksi viikoksi. Menestys oli samankaltaista monissa valtioissa, kuten Belgiassa, Irlannissa, Kanadassa, Britanniassa ja Uudessa-Seelannissa. Kappale sai lukuisia palkintoja monissa maissa, kuten Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Joel Kefali ohjasi kappaleelle kaksi musiikkivideota, joista toinen on kansainvälinen versio ja toinen taas Yhdysvaltoihin suunnattu versio. Molemmat sisältävät hidastettuja kohtauksia Lorden koulutovereiden elämästä. Lorde on esittänyt kappaleen lukuisissa tapahtumissa, kuten Late Night with Jimmy Fallonissa, The Ellen DeGeneres Show'ssa ja Uuden-Seelannin vuoden 2013 musiikkigaalassa. Kappaleen ovat coveroineet monet artistit, kuten Selena Gomez, Mayer Hawthorne sekä Pentatonix.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lorde: "Royals" spin.com.
  2. Top 10 Songs entertainment.time.com.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Royals (song)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.