Rossiya Airlines

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rossiya Airlines
Aviakompanija Rossija
Rossija Airline-logo.svg
IATA: FV – ICAO: SDM
Kutsukoodi RUSSIA
Perustettu 2006
Laivaston koko 62
Kohteiden määrä 58
Solmukohdat Pulkovon lentoasema
Emoyhtiö Venäjän valtio
Kotipaikka Pietari
Avainhenkilö(t) Roman Viktorovitš Pahomov
Yhtiön sivut www.rossiya-airlines.ru

Aviakompanija Rossija[1] (ven. ОAO «Авиакомпания «Россия», OAO Aviakompanija Rossija) tai kansainvälisesti Rossiya Airlines[2] on Venäjän liittovaltion lentoyhtiö. Rossija liikennöi reitti- ja tilauslentoja Moskovasta ja Pietarista sekä suorittaa toimeksiantoja Venäjän hallitukselle ja presidentille. Lentoyhtiön päätoimipaikat sijaitsevat Pietarissa Pulkovon lentoasemalla ja Moskovassa Vnukovon lentoasemalla.

Rossiya Airlinesin Boeing 747

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentoyhtiö Rossija perustettiin vuonna 1992 Pietarissa. Vuonna 2006 Venäjän hallitus sulautti moskovalaisen Rossiya Airlinesin ja pietarilaisen Pulkovo Aviation Enterprisen, ja säilytti Rossija-nimen. Sulautuminen alkoi joulukuussa 2004. Aviakompanija Rossija rekisteröitiin Pietarissa 9. lokakuuta 2006, lentoliikenne käynnistyi 29. lokakuuta ja marraskuussa sulautuminen oli viety loppuun. Yhtiöllä on haarakonttori Moskovassa sekä 54 toimistoa kotimaassaan ja ulkomailla.

Aviakompanija Rossijan yhtiömuotona oli vuoteen 2011 saakka unitaarinen yritys. Tammikuussa 2011 yhtiöstä tuli kuitenkin julkisesti noteerattu osakeyhtiö.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. OAO Aviakompanija Rossija Aviakompanija Rossija, rossiya-airlines.ru. Viitattu 9.10.2013. (englanniksi)
  2. a b Rossiya Airlines - The history of «Rossiya airlines» open joint stock company Aviakompanija Rossija, rossiya-airlines.ru. Viitattu 9.10.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Aviakompanija Rossija.