Ron Stoppable

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ron Stoppable
Ron syömässä lempiruokaansa Nacoa.
Ron syömässä lempiruokaansa Nacoa.
Luoja(t) Mark McCorkle
Bob Schooley
Näyttelijä(t) Will Friedle
Samuel Harjanne (suomeksi)
Ensi-
esiintyminen
"Ihastus" (kesäkuu 2002)
Kustantaja Disney Channel
Henkilötiedot
Koko nimi Ronald Stoppable
Status Lukiolainen, lukion hurjakoira maskotti, freelancer sankari, Kim Possiblen apulainen
Ikä 16
18 (4. kaudella)
Asuinpaikka Middleton
Luonteenpiirteet Hallitsee apina kung futa
Suhteet
Vanhemmat Isä, äiti
Sisarukset nuorempi sisko Hanna
Tutut Kim Possible, Wade Load

Ron Stoppable on Disneyn Kim Possible -animaatiosarjan toinen päähenkilö. Hahmo teki ensi esiintymisensä Kim Possible -sarjan ensimmäisessä jaksossa "Ihastus". Ronia ääninäyttelee sarjan englanninkielisessä alkuperäisversiossa Will Friedle.

Siviilissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ron on luonteeltaan hyvin erikoinen ja epäsuosittu pisamakasvoinen poika, jota ei pidetä erityisen fiksuna, koska hän saa kokeista jatkuvasti nelosia. Hän ei lue koskaan kokeisiin tai tee läksyjä, vaan seuraa mieluummin televisiosta painia, ahmii roskaruokaa ja surffailee netissä päivittäin. Ron haaveilee tytöistä ja ihailijoista. Eräässä jaksossa Ron yritti pyytää treffeille Zeta-nimistä tyttöä, joka oli elokuvateatterin lippukassan myyjänä. Tämän yrityksen myötä Ron päätyi ostamaan kaikki päivän elokuvaliput, kunnes hän vahingossa sattui istumaan Zetan kanssa samassa elokuvanäytöksessä vierekkäin. Lisäksi Ron on ollut yhden päivän X Games -urheilija ja Middletownin lukion rikkain saatuaan rahakkaan sekin Bueno Nachosta. Myös Kimin ärsyttävä cheerleader-kaveri Bonnie oli "ihastunut" Roniin, mutta lähinnä tämän omaisuuden takia.

Ronilla on vaaleat hiukset ja ruskeat silmät. Hän kuuluu juutalaiseen perheeseen[1] ja pitää lemmikkinään kaljurotta Rufusta. Neljännellä tuotantokaudella Ron saa pikkusiskon nimeltä Hanna. Hänen paras ystävänsä on Kim Possible, jonka kanssa hän käy samaa lukiota ja vähän väliä syömässä pikaruokalassa Bueno Nachossa. Kim ja Ron ovat olleet kavereita päiväkodista alkaen ja heidän ystävyyssuhteensa on kehittynyt yhä tiiviimmäksi. Heidän ystävyyssuhteensa sai kuitenkin uuden käänteen elokuvassa Kim Possible: Päättäjäispainajainen, jossa Ron oli mustasukkainen Kimille tämän tapailtua Erik-nimistä poikaa juuri koulun tanssiaisten alla. Ron puhui useaan otteeseen itsekseen siitä, kuinka hän kertoisi Kimille pitävänsä hänestä enemmän kuin pelkkänä ystävänä, mutta ei millään uskaltautunut kertoa tunteistaan. Lopulta Ron sai vihjailtua Kimille pitävänsä hänestä enemmänkin. Heidän seurustelusuhteensa alkoi koulun tanssiaisissa ja 4. tuotantokaudella he jatkoivat siitä mihin jäivät tanssiaisissa, vaikka Ron aluksi luuli kaiken olleen vain unta.

Maailman pelastajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ron ja Rufus auttavat Kim Possiblea hänen maailmanpelastustehtävissään. Kun Kim hoitaa taistelut ja älylliset haasteet, Ron lähinnä roikkuu mukana, laukoen solvauksia pahiksille ja erityisesti toimien harhautuksena. Ron joutuu harhautukseksi lähes jokaisessa tehtävässä ja kommentoi yleensä työnjakoon murjottamalla. Pahiksista Tohtori Traagissa Ronia eniten ärsyttää se, että tämä ei koskaan muista hänen nimeään, toisin kuin Apinanyrkki ja Senior Seniori Seniori, jotka ovatkin ainoat pahikset ketkä muistavat Ronin nimen.

Zorpox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huolimatta siitä että Ronista on harvoin ollut tositoimiin, hän kuitenkin osoitti olevansa todella hyvä pahis, kun Jack Henchin kehittämä laite, joka muuttaa ihmisten asennetta, sai Ronin hyvyyden muuttumaan pahuudeksi. Tämän aikana Ron otti nimekseen Zorpox ja hänen ihonvärinsä muuttui Traagin tavoin siniseksi. Shego huomasi myös Ronin erityiskyvyt ja nappasi hänet Tohtori Traagin tilalle. Myöhemmin Shego alkoi kuitenkin epäillä Ronia, kun hän keskittyi vain ilkeään nauramiseen, eikä maailmanvalloitukseen. Ron kuitenkin sai Shegon uskomaan, että hän todella on tekemässä jotain mullistavaa ja toisin kuin Traagi, Ron sai Shegon käyttäytymään kuten apulaisen pitää. Loppujen lopuksi hän kehittikin säätä hallitsevan laitteen, jonka avulla Ron saisi uhkailujen kautta itselleen loppuelämäksi suuren määrän lempiruokaansa nacoja.

Taidot ja voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä tuotankaudella Ron altistui maagiseen energia säteisiin, jotka olivat peräisin Jade-apinapatsaasta. Se sisälsi mystiset apinanvoimat, jotka Ron kuitenkin menetti patsaan tuhouduttua, kun hän taisteli Kimin kanssa Apinanyrkkiä vastaan. Myöhemmin Ronin taistelutaidot kehittyivät, kun hänet siirrettiin väliaikaisesti Japaniin Yamanouchin ninjakouluun. Siellä hänet koulutettiin ninjaksi, vaikka Ronin tavoilleen tyypillisesti mokaili koko ajan harjoitusten aikana. Hänelle esiteltiin muotoaan muuttavan Lotusmiekkan, jonka loi apina kung fun kehittänyt henkilö. Kaikkien yllätykseksi Ron kykeni hallitsemaan miekkaa huolimatta siitä, että hän välillä menetti vaatteensa taituroidessaan miekalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [Kim Possiblen jakso 20, "Ron the Man" Viitattu 17.4.2010