Roger Williamson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roger Williamson
Henkilötiedot
Syntynyt [1]
Kansalaisuus  Britannia
Formula 1 -ura
Aktiivivuodet 1973
Talli(t) March
Kilpailuja 2
Maailman­mestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 0
MM-pisteitä 0
Ensimmäinen kilpailu Britannian Grand Prix 1973
Viimeinen kilpailu Hollannin Grand Prix 1973

Roger Williamson (2. helmikuuta 1948 Leicestershire, Englanti29. heinäkuuta 1973 Zandvoort, Alankomaat) oli brittiläinen kilpa-autoilija. Lyhyellä urallaan hän tuli toiseksi Formula 3 -sarjassa vuonna 1971 ja voitti sen seuraavana vuonna. Hyvien ajonäyttöjen ansiosta hän pääsi seuraavana vuonna ajamaan Formula 1 -luokkaan March-tallissa.

Hän joutui keskeyttämään ensimmäisen kilpailunsa Jody Scheckterin aiheuttaman joukkokolarin vuoksi. Toisessa kilpailussaan Hollannin Zandvoortin radalla hän ajoi rajusti ulos menetettyään auton hallinnan renkaan rikkoutumisen johdosta. Hurjien volttien päätteeksi Williamsonin auto päätyi 275 metrin päähän onnettomuuspaikasta väärin päin radan varteen ja syttyi tuleen. Kilpailua ei kuitenkaan keskeytetty, mutta silti Williamsonin kilpakumppani, David Purley, riensi auttamaan yrittäen työntää autoa takaisin pyörilleen ja sammuttaa tulipaloa kuitenkaan onnistumatta. Ratavalvojat, joilla ei kuljettajien tavoin ollut tulelta suojaavia asusteita tai sammuttimia, jäivät odottamaan paloauton saapumista. Koska kilpailua ei keskeytetty, paloauton saapuminen viivästyi ja Williamson tukehtui autoonsa. Purleyn mukaan Williamsonin viimeiset sanat olivat: "Dave, get me out of here!" ("Dave, auta minut ulos täältä!"). Tulen sammuttua autonromu (Williamson yhä sisällä) peitettiin lakanalla ja kilpailu jatkui. Purley sai George-mitalin urheudestaan Williamsonin pelastusyrityksessään.

Williamsonin kuolemaan johtanut onnettomuus televisioitiin ja se osoitti selkeästi kyseiselle aikakaudelle tyypilliset puutteet turvallisuusasioissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Roger Williamson.
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. (en) Find a GraveView and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.