Robert Sweet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Lee Sweet
Henkilötiedot
Syntynyt 21. maaliskuuta 1960 (ikä 60)
Lynwood, Kalifornia
Ammatti rumpali, tuottaja
Muusikko
Aktiivisena 1984
Tyylilajit heavy metal, rock
Soittimet rummut
Yhtyeet Stryper
Levy-yhtiöt Hollywood Records (1984–1993)
Enigma Records
Big 3 Records
Aiheesta muualla
www.stryper.com

Robert Lee Sweet (s. 21. maaliskuuta 1960 Lynwood, Kalifornia) on kristillisen metalliyhtyeen Stryperin rumpali. Robert perusti Stryperin vuonna 1983 yhdessä pikkuveljensä Michael Sweetin kanssa. Robert Sweet tuli tunnetuksi nimellä ”Visual time keeper” energisen ja vauhdikkaan soittotyylinsä vuoksi. Sweetin tavaramerkki oli valtavan suuri rumpusetti, jonka hän käänsi poikittain yleisöön nähden, jotta yleisö pystyi näkemään kuinka hän soittaa.[1] Sweetin rumpusetille tyypillisiä olivat lukuisat pellit, jotka roikkuivat kannatintelineistä ketjuilla ja heiluivat jokaisen lyönnin jälkeen vauhdikkaasti. Stryperin musiikkivideossa ”Always There for You” pellit roikkuvat ketjuilla katosta.[2] Visual time keeper piti rumpuja molemmilla puolilla itseään ja pyörähteli soittamaan eri puolilta. Tavallisesti hän soitti yleisöstä katsottuna kasvot vasemmalle.

Robert Sweet oli Stryperin suosion huippuaikoina 1980-luvulla yhtyeen keulahahmo, joka myös ideoi suurimman osan yhtyeen tavaramerkeistä ja sanoitti osan Michael Sweetin säveltämistä kappaleista yhdessä veljensä kanssa. Robert Sweet keksi käyttää vastalauseena monien metalliyhtyeiden käyttämiä 666-tunnuksia vastaan 777-tunnusta, jonka Stryper teki kuuluisaksi vaatetuksessaan ja lavasteissaan. Nykyään 777-tunnuksesta on tullut tavallinen symboli kristillisten yhtyeiden keskuudessa, vaikka sillä ei ole suoria Raamatullisia perusteita. Robert Sweet myös ideoi Stryperin mustakeltaisen ulkoasun, jonka ansiosta yhtyettä kutsuttiin usein ”mehiläisiksi”.

Stryperin hajottua vuonna 1993 Robert Sweet on esiintynyt eri hankkeissa, kuten King Jamesissa. Siinä oli Sweetin lisäksi entinen Stryper-basisti Tim Gaines ja entinen Whitecross-kitaristi Rex Carroll, ja Sweet teki kiertueita yhtyeen kanssa vuoteen 1996.[3] Hän soitti myös hankkeissa kuten Shameless ja Titanic. Sweet levytti soolalbumin nimeltä Love Trash, joka esitteli Sweetin laulunkijoitustaidon ja esiintymisen valikoivampaa puolta.[4] Myöhemmin Sweet liittyi yhtyeeseen Blissed. Siinä Sweet asetti rumpunsa lavalla siten, että ne olivat yleisöstä katsoen 77 asteen kulmassa oikealle. Stryperin comebackin jälkeen 2003 Sweet on pitänyt rumpuja tällä tavalla myös joissain Stryper-konserteissa.

Robert Sweet on naimisissa ja hänellä on neljä lasta. Sweetin vaimo Victoria ”Starri” Sweet käyttää itsestään myös nimitystä mrs 777.[5]

Julkaisut Stryperin ulkopuolella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • King James (1994)
  • Love Trash (1998)
  • Blissed, Waking Up The Dead (2002)

Muut yhtyeet: Final Axe ja The Seventh Power.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Erickson, Sturdevant Stryper: Loud n’ Clear, 2006, Classic CD Books, Maryland, unabridged audio ISBN 0976480549
  2. http://www.youtube.com/watch?v=ysCx-rjMIXk
  3. Christensen, Brett. 1997 (maaliskuu-huhtikuu). HM Magazine. ISSN 1066-6923 (64), STRYPER: Can't Stop The Rock? 2007-04-30
  4. Love Trash 17.2.2001. The Phantom Tollbooth.
  5. http://www.myspace.com/3861888
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.