Robert Cecil Beavan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Robert Cecil Beavan (18413. helmikuuta 1870) oli brittiläinen lintutieteilijä ja ammattisotilas, arvoltaan kapteeni.

Beavan palveli Bengalissa 10 vuotta. Lyhyeksi jääneen elämänsä aikana hän keräsi lintuja ja niiden munia. Hänen kokoelmansa sijoitettiin British Museumiin Arthur Hayn ja Godman-Salvinin kokoelmien yhteydessä. Beavan kirjoitti lintutieteellisiä artikkeleita The Ibis-lehteen ja Proceedings of the Zoological Society of London -julkaisuun. Hän työskenteli toisinaan yhdessä Allan Octavian Humen kanssa.

Vuonna 1864 Beavan työskenteli Barrackporessa, ja seuraavan talven hän vietti Maunbhoomin alueella, jota olivat aikaisemmin tutkineet Samuel Tickell ja Edward Blyth. Havainnoistaan hän kirjoitti Ibikseen artikkelin "Notes on various Indian Birds" (1865). Myöhemmin hän keräili Andamaaneilla ja Robert Christopher Tytlerin avustuksella kirjoitti aiheesta Ibikseen artikkelin "The Avifauna of the Andaman Islands" (1867). Beavan lähetettiin jo kerran kotiin hänen sairastuttuaan, mutta hän palasi Intiaan. Toisella kerralla hän kuoli merellä matkalla Englantiin.

Hänen veljensä Reginald C. Beavan oli myös ornitologi.

Beavan keräsi ensimmäisenä harlekiinitulkun (Pyrrhula erythaca). Hän kuvaili ja nimesi ensimmäisenä andamaanienkukaalin (Centropus andamanensis), andamaaniendrongon (Dicrurus andamanensis) ja andamaanienhaukkapöllön (Ninox affinis).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]